Vesti iz fudbala

Marselo Bijelsa selektor posle 12 godine, preuzima Urugvaj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2023 12:52
Marselo Bijelsa selektor posle 12 godine, preuzima Urugvaj TV Arena sport/ Screenshot

Marselo Bijelsa (67), argentinski stručnjak mogao bi posle 12 godine klupske karijere ponovo da postane selektor i to Urugvaja. Prema vestima iz Argentine dve strane su u završnoj fazi dogovora i očekuje se da se uskoro njihova saradnja oficijalizuje.

Urugvaj je ostao bez selektora Dijega Alonsa bukvalno po završetku meča grupne faze na Mundijalu u Kataru i to posle pobede od 2:0 protiv Gane, što nije bilo dovoljno za prolaz dalje jer je Južna Koreja iznenadila Portugaliju. Od tada je na klupi kao vd bio postavljen Mateo Broli, ali Urugvaj želi proverenog selektora i izbor je pao na Bijelsu.

Marselo je šest godina bio selektor Argentine (1998/2004), a četiri Čilea (2007/11), ima desetogodišnje iskustvio u radu sa reprezentacijama što mu je bila i glavna prepopruka. U proteklih 12 sezona vodio je Atletik Bilbao, Marsej, Lacio, Lil i od 2018. do 2022. godine engleski Lids, koga je vratio u Premijer ligu.

Urugvajci su u martu odigrali dva prijateljska meča sa Japanom i Južnom Korejom, a prvi sledeći susret imaju u septembru kada počinju kvalifikacije za SP 2026. godine. U ovom terminu dočekuju Čile, pa gostuju Ekvadoru i zato im se žuri da postave novog selektora i obezbede mu šest meseci za pripremu.