Vesti iz fudbala

"Old firm" je odlučio - Seltik na pragu titule šampiona Škotske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2024 18:31
Fudbaleri Seltika prilikom pripreme za meč Guliver / Neil Hanna/Sportimage/Cal Sport Media
Fudbaleri Seltika prilikom pripreme za meč

Fudbaleri Seltika savladali su Glazgov Rendžerse u 36. kolu šampionata Škotske na domaćem terenu rezultatom 2:1, i tako praktično sebi osigurali zvanje prvaka. "Old firm" derbi još jednom je pokazao zbog čega privlači ljubitelje širom sveta ka, inače ne toliko interesantnoj ligi, a ovaj put, navijači u zelenom moćiće da likuju. 

Gol za Seltik postigao je Met O'Rajli u 35. minutu, dok je strelac u redovima "policajaca" bio Cajril Desiris u 40. minutu. Tragičar ekipe Rrendžersa je bio Džon Lundstam, koji je samo tri minuta posle vodećeg pogotka "Kelta" postigao autogol, čime je, ispostaviće se, odlučio pobednika najvećeg derbija tamošnje države.

Tanjug/Jane Barlow/PA via AP

Fudbaler Seltika, Kjogo Furuhaši, prilikom proslave gola

Da stvari budu lošije, upravo je Englez zaradio sebi crveni karton u završnici prvog dela igre, što je skoro zapečatilo sudbino momaka iz Glazgova. 

Ukoliko je nekakva dilema u toku utakmice postojala, ona je mogla biti rešena početkom drugog poluvremena. Prvobitni strelac O'Rajli, imao priliku da postigne i treći gol sa bele tačke, ali je golman gostiju, Džek Batlend, uspeo da sačuva mrežu i već usahlu nadu navijačima svog tima. 

Seltik je prvoplasirana ekipa šampionata Škotske sa 87 poena, i fali mu još jedan bod kako bi bili sigurni prvaci, dok će Rendžersi sa 81 bodom, najverovatnije čekati svoju šansu u finalu Kupa, gde će najvećem rivalu moći da se osvete za ovaj bolan poraz. 

 

Standings provided by Sofascore