Vesti iz fudbala

Boka Juniors smenila Ibaru, čeka se "Tata" Martino

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2023 11:31
Boka Juniors smenila Ibaru, čeka se "Tata" Martino TV Arena sport/ Screenshot

Karijera Uga Ibare na klupi Boke Juniors je nagoveštavala dugovečnost a na kraju je kratko trajala i završila se danas - smenom. Popularni "Negro" dobio je otkaz posle slabog starta u ovoj sezoni i samo osvojenog boda u poslednja tri meča protiv Difeze, Banfilda i Instituta, što je klub posle osam kola ostavilo na 14. mestu sa samo 11 bodova.

Prema informacijama iz Argentine, uprava kluba pregovara sa Erardom "Tatom" Martinom, bivšim selktorom Argentine, te Meksika do 2022. godine. Iskusni 60-godišnji stručnjak bi mogao da predvodi tim već 1. aprila na meču protiv Barakasa u prvenstvu ili možda 7. aprila na Kopa Libertadores protiv bolivijskog Monagasa.

 

 

Ugo Ibara je 11 godina radio u Boki kao trener u mlađim kategorijama, a od jula 2022. godine dobio je šansu da vodi i prvi tim posle smene Batalje. Na kraju se okitio titulom, govorilo se o njemu kao dugorčnom rešenju, ali nova sezona je krenula po zlu. U 36 susreta na klupi Boke Juniors ostvario je 20 pobeda, sedam remija i devet poraza. Poslednja dva su prouzrokovala otkaz.