Vesti iz fudbala

Nedopustivo, ne znam kako smo preživeli: Pep Gvardiola ogorčen zbog neodlaganja meča sa Čelsijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2024 09:42
Žozep Pep Gvardiola, trener Mančster sitija, nezadovoljan tretmanom njegove ekipe Tanjug/Martin Rickett/PA via AP
Žozep Pep Gvardiola, trener Mančster sitija, nezadovoljan tretmanom njegove ekipe

Žozep Pep Gvardiola posle dobijene utakmice sa Čelsijem u polufinalu FA Kupa nije govorio samo o igri i slavlju njegovog Mančester sitija već je oobraćenje medijima iskoristio da prekori organizatore takmičenja, jer nisu imali sluha za ogroman umor "građana" posle eliminacije iz Lige šampiona.

Svrgnuti šampion Evrope ostao je u sredu satima na terenu pre nego što ga je Real, boljim izvođenjem penala, ostavio bez prošle sezone osvojene istorijske krune kluba sa "Etihada". Da bi već juče morao da bije novu bitku. 

"Bilo je neprihvatljivo da igramo danas. To je neprihvatljivo zbog zdravlja igrača. Nije normalno. Nakon 120 minuta protiv Reala… Ovo je nedopustivo. Ne znam ni kako smo preživeli danas", rekao je Gvardiola nakon meča.

Španski stručnjak posebno je ogorčen zbog toga što, tvrdi, njegove reči neće imati potreban eho. Samtra da će fudbaleri i dalje biti izloženi prevelikom trošenju fizičke i mentalne energije. Ne samo njegovi. 

"I ništa se neće promeniti. Ništa. Zašto smo igrali danas, a ne sutra? Kad Čelsi, Mančester junajted i Koventri ne igraju tokom nedelje. Zašto? Evo neka mi neko objasni. I reći ćete mi da je to zbog TV prenosa. Ne. Ja ovde pričam o zdravlju igrača, ovo je neprihvatljivo. Ovi igrači su legende naše igre. Ne znam kako su preživeli danas. Kapa dole", nastavio je u istom stilu ljutiti menadžer Sitija.

Za kraj je još jednom ponovio koliko su štetne stvari o kojima je tako besno pričao posle preskakanja tima iz Londona. 

"Volimo da igramo. Volimo fudbal. Ali za igrače i njihovo zdravlje je ovo previše, verujte", dodao je.

Finale FA Kupa zakazano je za 25. maj, a danas će se u drugom polufinalu sastaju Koventri i Mančester junajted.