Vesti iz fudbala

Vitese zvanično skraćen za 18 bodova: Neminovna selidba u niži rang na kraju sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 21:50
stadion FK Vitese, koji će zbog problema sa finansijama, ispasti iz Eredivizije Guliver
stadion FK Vitese, koji će zbog problema sa finansijama, ispasti iz Eredivizije

Fudbaleri Vitesea vrlo moguće bi i sami ispali iz Eredivizije, jer su osvojili bednih 17 bodova u 30 kola, ali pošto im je danas i zvanično oduzeto 18 bodova više ni teoretski ne mogu da sa zadnje pozicije skoče na mesto iznad propisane crte, odnosno u zadnji čas se spasu spuštanja u niži takmičarski rang u Holandiji. 

Reč je o logičnoj i očekivanoj odluci nacionalnog Saveza pomenute države, kojom je stavljena tačna na velike finansijske probleme poznatog kluba, odnosno muke sa licenciranjem igrača, kao posledicama prvog.

 

 

"Nezavisni komitet za licenciranje KNVB izrekao je sankciju Viteseu od minus 18 bodova. Klub iz Arnema dobija ovu kaznu jer više puta nije ispunio uslove propisa o licenciranju igrača tokom dužeg vremenskog perioda", stoji u saopštenju KNVB.

Posle ove intervencije, Vitese ima minus jedan bod i automatski je izgubio prvoligaški status četiri kola pre kraja šampionata. Na žalost navijača fudbalskog kolektiva iz Arnema, koji su ne tako gledali svoju ekipu u Evropi.

U sezoni 2021/22. Vitese je dogurao do šesnaestine Lige konferencije, a 2017. godine u Kupu Holandije podigao je jedini trofej u svojoj istoriji. Sada će mu biti potrebna nova finansijska injekcija Čelsija, čiji sportski sektor redovno šalje višak (premladih) fudbalera na "kaljenje" u ovu holandsku sredinu.