Vesti iz fudbala

Švajnštajger: Zbog Murinja sam u Mančesteru trenirao sa igračima do 16 godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 15:37
Bastijan Švajnštajger MN Press
Bastijan Švajnštajger

Nekadašnji kapiten reprezentacije Nemačke i suprug Ane Ivanović, Bastijan Švajnštajger otkrio je kako ga je Žoze Murinjo svojevremeno isterao iz svlačionice.

Objasnio je slavni Nemac i zbog čega je bio kažnjen i kako se kasnije završio "sukob" između njega i Portugalca.

"Bilo je to 2016. godine. Bio sam sa reprezantacijom Nemačke, igrali na Evropskom prvenstvu i tu smo dogurali do polufinala. Kada sam stigao, ostatak ekipe je otišao za Ameriku, dok sam ja trenirao sa Zlatanom Ibrahimovićem. Sledećeg dana, na moj rođendan, ušao sam u trening centar. Tada mi je Džon Murtu rekao da taj prostor nije za mene i da mi je zabranjeno da uđem", rekao je Bastijan Švajnštajger.

 

 

Prinuđen je bio nekadađnji kapiten reprezentacije Nemačke da trenira sa mlađim selekcijama. 

"Nisam imao gde, otišao sam u drugu svlačionicu i trenirao sa igračima do 16 godina. Kada sam završio trening, došao sam da  razgovaram sa Murinjom. Rekao mi je da nije zadovoljan time kako se oporavljam posle povrede. Posle toga sam otišao u Nemačku, gde sam proveo vreme sa lekarima i radio na svom oporavku".

Bez obzira na loše iskustvo sa Murinjom u tom periodu, Švajnštajger ističe da pamti samo lepe trenutke. 

"Na kraju sam zavoleo ovaj klub. I dalje sam super srećan što sam bio u dresu Junajteda", rekao je legendarni as reprezentacije Nemačke.