Vesti iz fudbala

Kvalifikacije za EP na TV Arena sport: "Orlovi" u Podgorici ruše lošu tradiciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2023 08:38
Kvalifikacije za EP na TV Arena sport: "Orlovi" u Podgorici ruše lošu tradiciju MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije u Podgorici protiv Crne Gore igra meču 2. kola grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj (20.45, TV Arena 1 Premium).

Obe selekcije ovaj susret dočekuju nakon pobeda u prvom kolu kada su "orlovi" na stadionu "Rajko Mitić" bili bolji od Litvanije (2:0), a rival kao gost u Razgradu uspeo da savlada Bugarsku (1:0).

Najbolji igrači Srbije će večeras igrati i protiv negativne tradicije po kojoj u poslednjih pet ciklusa kvalifikacija nisu uspeli da "vežu" dve pobede u uvodnim kolima.

"Nisam znao za taj podatak, ali me to svakako ne opterećuje previše, pa ćemo pokušati da srušimo tu tradiciju. Ne brine me previše niti obraćam pažnju na to. Znamo šta nam je cilj i da su bodovi važni i da nose istu težinu. Došli smo da se nadigravamo i da pokušamo kroz naš cilj da tako bude. Ne zaboravimo da protivnik želi isto to. Sve ćemo učiniti da utakmicu rešimo u svoju korist, ali neće biti lako. Ko tako misli, u velikom je problemu", kaže selektor Dragan Stojković i dodaje:

 

 

"Što se Crne Gore tiče ne postoje tajne među nama. Znamo čime raspolažu, ispratili smo prvi meč i pobedu važnu za njih. Znam da nema Marka Jankovića, koji je povređen i odličan je igrač. Što se ostalih tiče, poznajemo sve, da im ne nabrajam imena. Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević. To je dobra i mlada ekipa koja ne sme da se potceni".

Selektor srpskog nacionalnog tima na susretu u glavnom Gradu Crne Gore neće moči da računa na Filipa Kostića koji je povredio ahilovu tetivu, ali veruje da u sastavu ima dovoljan broj kvalitetnih igrača koji mogu da odgovore svim zahtevima.

"Očekujem od igrača odgovornost, da odigraju najbolje što mogu i ostvare cilj. U tom pogledu verujem da neće biti problema, jer je ova grupa već dve godine zajedno. Oni sve poznaju, principe igre i ideje koje želimo da sprovedemo, tako da ne sme da bude problema u taktičkom delu igre. Od mog tima uvek očekujem da bude najbolji i osvaja bodove. Onaj sastav, koji bude istrčao smatraću da je najspremniji što se mog tima tiče i timske igre. I ne treba zaboraviti da sada imamo pet izmena, što daje dovoljno prostora i vremena da povlačite neke poteze u odnosu na rezultat i dešavanja na terenu", naglasio je Stojković.

Kvalifikacije za EP, 2. kolo

Grupa B

Holandija – Gibraltar 20.45 (TV Arena sport 1)
Republika Irska – Francuska 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Grupa E

Moldavija – Češka 20.45 (TV Arena sport 3)
Poljska – Albanija 20.45 (TV Arena sport 5)

Grupa F

Austrija – Estonija 20.45 (TV Arena sport 4)
Švedska – Azerbejdžan 20.45 (TV Arena sport 2)

Grupa G

Crna Gora Srbija – 20.45 (TV Arena 1 Premium)
Mađarska - Bugarska 20.45 (TV Arena 3 Premium)