Vesti iz fudbala

Islanđani slalomom ubedljivo prošli sve kapije u Lihtenštajnu i brojali do sedam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2023 19:53
Islanđani slalomom ubedljivo prošli sve kapije u Lihtenštajnu i brojali do sedam Tanjug/Gian Ehrenzeller/Keystone via AP

Lihtenštajn je imao nenadmašnog skijaša Marka Đirardelija, ali u fudbalskom smislu su samo evropski "patuljci", pa je Island u elegenatnom slalomu prošao sve kapije bunkera domaćina u Vaduzu i ubedljivo slavio 7:0 (2:0), uz het-trik Arona Gunarsona.

Lihtenštajn je bio lak plen za Islanđane, pogotovo posle vodećeg gola u 3. minutu. Fingbogasen je asistirao, a David Kristjan Olafson je zatresao mrežu Buhela.  Napadali su Islanđani i već u 38. minutu uvećali su prednost. Gunarson je ubeležio gol dodavanje, a Hakon Arnar Haraldson je pogodio mrežu. Isti igrač je posle dva minuta i drugi put matirao Buhela, ali gol je bio poništen na intervenciju iz VRA sobe. Kako je dominacija gostiju izgledala pokazuje i podatak da su uputili 10 udaraca u prvom delu, a Lihtenštajn samo jedan i to pored gola.

 

 

Kako su otvorili meč, tako su ga Islanđani i nastavili. Aron Gunarson je posle tri minuta i treći put matirao Buhela, pa je tu priča u ovom meču bila i završena što se ishoda tiče. Ostao je da se vidi samo konačan rezultat. Gunarson je lepo iskoristio ukazane prilike i svoj nastup zaokružio het-trikom, a do sedam su dobrojali Guđonsen i Elertson. Na kraju, od 25 udaraca ka golu Lihtenštajna u mrežu su ubacili čak sedam lopti, što je solidan prosek.

Kvalifiakcije za EURO 2024.

Grupa J, drugo kolo

Lihtenštajn - Island 0:7 (0:2)
/Olafson 3, Haraldson 38, Gunarson 48, 68, 73 pen, Guđonsen 85, Elertson 87/

Luksemburg - Portugalija 20.45 (TV Arena sport 1)

Slovačka - BiH 20.45 (TV Arena Premium 2)