Vesti iz fudbala

Kup Srbije na Areni: Radnički za istoriju, Novi Pazar za poslednji evropski pokušaj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.04.2024 08:41
Ljubiša Pecelj i Feđa Dudić (Radnički 1923) MN Press
Ljubiša Pecelj i Feđa Dudić (Radnički 1923)

Radnički 1923 je spreman da na svom "Čika Dači" ispiše istoriju i prvi put se plasira u polufinale Kupa Srbije, a koliko su navijači i grad Kragujevac spremni za to pokazaće današnji meč protiv Novog Pazara (16.00, TV Arena 1 Premium). Jednu od najbolji sezona u istoriji, sjajno proleće igrača, nije ispratila i poseta, na šta je vrlo jasno ukazao i trener Feđa Dudić. Novi Pazar je doživeo strmoglavi pad ovog proleća, evropska ambicija i ulaganja kluba svela su se na 90 minuta (možda i penale) u Kragujevcu, jer je tim porazom od Partizana i definitivno pao u plej-aut Mozzart bet Superlige.

"Ovo je istorijska utakmica za klub i grad, ali mi je doživljavamo kao još jednu u nizu važnih utakmica. U tom maniru se i pripremamo za nju, bez ikakvog pritiska i opterećenja. Želimo da odigramo najbolje što možemo, da ostavimo, što se kaže, srce na terenu i pokažemo da možemo parirati jednoj odličnoj ekipi kao što je Novi Pazar", istakao je pred meč Feđa Dudić.

A, zatim je ponovo pozvao navijače da podrže tim:

"Vidim da se podigla malo atmosfera u javnosti posle one moje izjave nakon utakmice sa Spartakom. Ja sam to zaista rekao iz srca, nisam mislio ništa loše. Mislim da je voleti svoj klub i svoj grad, doći na stadion i pružiti podršku voljenom timu nešto sasvim normalno. Vidim da se i klub malo više angažovao oko marketinga i iskreno se nadam da će to dati efekta. Podrška navijača biće nam od izuzetne važnosti, posebno u tim nekim kriznim momentima utakmice kada je potrebno podstaći igrače da izvuku svoj maksimum u datom trentuku."

Novi Pazar je dobio poslednja dva duela za bodove protiv Kragujevčana. U Raškoj je bilo 2:0, a na "Čika Dači" u novembru čak 4:0 (Obradović dva, Suma, Ljajić). Međutim, danas je sve drugačije, Radnički je uz Crvenu zvezdu ekipa sa njaboljim prolećnim učinkom, Novi Pazar je bez pobede!

"Kup je sasvim drugo takmičenje. Imao sam sastanak sa igračima, gde smo emocijalno i u svakom drugom pogledu odvojili prvenstvo od Kupa Srbije. Odlazimo ekipi sa osam pobeda u posljednjih deset utakmicima. Iako je to za ogroman respekt, rekao sam momcima da moramo još jače da respektujemo sebe. Svaka čast ostalima, ali potrebno je da najviše poštujemo nas i ono što mi radimo. Izlazak u Evropu ostaje nam kroz Kup Srbije. Da li smo spremni za to? Ja iskreno verujem da jesmo. Želim da se nadograđujemo kondicijono i taktički kroz svaku utakmicu", istakao je Slavko Matić, četvrti trener u sezoni na klupi Pazaraca.

Kup Srbije, četvrtfinale

Sreda

Partizan - Voždovac 1:1 (1:0) - 4:3 penalima
/Baždar 45+2 - Pirgić 89/

Čukarički - Vojvodina 1:1 (0:0) - 3:4 penalima
/Ivanović 68 - Savićević 50/

Crvena zvezda - OFK Vršac 3:0 (1:0)
/Katai 6, Ndjaje 65, Bukari 82/

Četvrtak

Radnički 1923 - Novi Pazar 16.00 (AP1)