Vesti iz fudbala

Galatasaraju pripala titula Superkupa Turske: Fenerbahče napustio teren posle minut igre

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

07.04.2024 21:36
Navijači Fenerbahčea Guliver/AP Photo/Francisco Seco
Navijači Fenerbahčea

Iz fudblaskog kluba Fenerbahče su najavili da neće igrati utakmicu za Superkup Turske protiv Galatasaraja, već da će protiv najvećeg rivala na teren izaći omladinci i da će napustiti teren. To je i učinjeno večeras.

Utakmici su prethodili ogromni problemi i skandali jer je meč za trofej trebalo da se odigra još u decembru u Saudijskoj Arabiji. Ipak, to se nije dogodilo jer su vlasti te države zabranile igračima da nose majice sa likom Kemala Ataturka, tvorca moderne turske države.

Ovo je godina u kojoj se proslavlja 100 godina postojanja Turske Republike i to je od ogromnog značaja kako za sve navijače širom države tako i za same fudbalske klubove.

 

 

Novi termin utakmice za titulu Superkupa je određen, međutim to nije odgovaralo Fenerbahčeu. Klub je tražio od FS Turske da se odloži meč, kako bi se što bolje pripremili za četvrtfinalne duele u Ligi konferencija, ali su Savez i Galatasaraj odbili to. Zato je Fenerbahče pripretio da će omladinska ekipa igrati protiv Galate i da će izaći sa terena.

Tako su utakmicu započeli svi članovi U19 tima Fenerbahčea, Mauro Ikardi je postigao pogodak za 1:0. Igrači su napustili teren, a Galatasaraj je ostao da slavi trofej Superkupa.

Nema sumnje da Fener čeka kazna od strane Saveza, ali su u klubu svesni toga. Klub sa Bosfora je nedavno razmatrao i da napusti tursku ligu zbog incidenata na utakmici protiv Trabzona, gde su navijači protivničke ekipe ušli na teren i fizički napali fudbalere Fenerbahčea.