Vesti iz fudbala

"Ludilo" Old Firma: Finiš za pamćenje, čak tri gola i po bod za svakoga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.04.2024 15:16
Old Firm TV Arena sport
Old Firm

Glazgovski derbi je potpuno opravdao očekivanja. Viđen je pogodak već posle 21 sekunde, dosuđena su dva penala i oba iskorišćena, a finiš meča je bio za pamćenje. Tek što je Ajbroks proslavio izjednačujući gol "policajaca" u 86. minutu, nepun minut kasnije ponovo se tresla mreža domaćina. U sudijskoj nadoknadi još jednom se radovala ekipa trenera Filipa Klemena.

I to je bilo sve… Više nego dovoljno i za one sa najistančanijim fudbalskim ukusima. Glazgov Rendžers – Seltik 3:3 (0:2), u 32. kolu Premijer lige!

Škotski velikani odigrali su 334. prvenstveni duel za nezaborav, a za ljubitelje istorije i statistike važno je napomenuti da je ovo bio 439 meč Rendžersa i Seltika od 1888. u svim takmičenjima i da je sada skor 167 pobeda Seltika, 169 Rendžersa, a da su 103 utakmice završene bez pobednika.

Daizen Maeda je doveo Seltik do prednosti već u prvom minutu, čime je Japanac ušao u istoriju Old Firma postigavši jedan od najbržih pogodaka i istoriji ovog velikog derbija. Gost je povećao prednost u 34. minutu, kada je Danac Mat O'Rejli iskoristio penal posle VAR intervencije. U tim trenucima činilo se da će Seltik osvojiti sva tri boda i napraviti veliki korak ka tituli, jer je pre utakmice imao bod više od najvećeg rivala, ali i jednu odigranu utakmicu više.

 

 

Ipak, Rendžers je imao spreman odgovor za ekipu Brendana Rodžersa u drugom poluvremenu. Ponovo je VAR reagovao u 55. minutu, posle čega je sudija preinačio odluku, pokazao na "kreč", a Džejms Tavarnije bio precizan.

 

 

Opsada gola Seltika trajala je sve od 86. minuta, a onda je Abdalah Sima doveo u trans Ajbroks, zakucavši mrežu u gol gostujuće ekipe i konačno poravnavši rezultata. Međutim, opet je slavlje domaćih navijača trajalo kratko, jer je već u sledećem napadu Adam Ajdah postigao prvenac u dresu Seltika.

 

 

Ni to nije bilo sve, sudijska nadoknada od osam minuta je uveliko tekla, a u trećem minutu dodatnog vremena Velšanin Rabi Matondo je poslao projektil ka golu Seltika i po drugi put izjednačio rezultat na utakmici. Posle ovog gola stanje na semaforu se više nije menjalo.

 

 

 

Standings provided by Sofascore