Vesti iz fudbala

Nikada ranije nisam dao gol sa pola terena: Dušan Tadić heroj Fenerbahčea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2024 15:03
Dušan Tadić slavi gol sa pola terena na meču Fenerbahče - Adana Guliver images/Emre OKTAY SPP
Dušan Tadić slavi gol sa pola terena na meču Fenerbahče - Adana

Gol koji je postigao gotovo sa pola terena u pobedi Fenerbahčea nad Aadanom, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, prema sopstvenom priznaju, nije postigao nikada ranije u karijeri.

Turski emediji su izračunali da je bivši fudbaler Vojvodine mrežu rivala zatresao s tačno 47,2 metra, što je gol sa najduže udaljenosti za klub iz Istanbula u poslednjih 10 godina.

 

 

"Nikada ranije u karijeri nisam dao gol sa tolike udaljenosti. Ovo mi je prvi put da sam uspeo u tome i zaista, nije to nešto što doživljavate baš svaki dan. Srećan sam zbog tog gola, ali pre svega zbog važne pobede. Cela ekipa je odigračla dobro i davli mso sve od sebe da naši navijači budu srećni", prenose turski mediji Tadićeve reči.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije je u dresu Fenerbahčea, u koji je ove sezone stigao iz amsterdamskog Ajaksa, odigrao 31 utakmici postigao devet golova, uz 11 zabeleženih asistencija.

Turski tim, zahvaljujući tako dobrim partijama Dušana Tadića, trenutno zauzima drugi na tabeli turske Superlige sa 82 boda, dva manje od lidera i gradskog rivala, Galatasaraja.