Vesti iz fudbala

Rubijales sleteo u Španiju i odmah sproveden u centralu Nacionalne policije "Tres Kantos"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 12:41
Luis Rubijales Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Luis Rubijales

Bivši predsednik FF Španije Luis Rubijales vratio se u zemlju iz Dominikanske republike i u pratnji policije sa aerodromske piste na "Barahasu" je sproveden u centralu Nacionalne policije "Tres Kantos", prenosi "Marka". 

Živo je od jutros bilo na aerodromu u Madridu jer se znalo da oko podneva sleće avion u kojem je Rubijales, osumnjičen za niz zloupotreba položaja u finansijskim malverzacijama u Fudbalskom Savezu Španije i posebno organizaciji Superkupa Španije na tlu Saudijske Arabije.

Kako je i najavio pre desetak dana, Rubijales je završio tronedeljne poslovne obaveze u Dominikanskoj republici i vratio se u Španiju gde ga čeka istražni postupak u sudu u Mahadohondi koji je pokrenuo postupak. Novinarka španske "La sekte" Ana Pastor je i putovala sa Rubijalesom izveštavajući kad stiže i dodajući da su na istom letu bili i pripadnici španske Nacionalne policije.

 

 

Po sletanju na aerodrom "Adolfo Suarez Barahas", policija je sa piste sprovela bivšeg predsednika FF Španije do službenog vozila a zatim se uputila u nepoznatom pravcu. Izveštači "Marke" nisu sigurni da li prema sudu u Mahadohondi i Tres Kantosu, centrali nacionalne policije. Kasnije je stigla potvrda da je odveden u "Tres Kantos" do poziva suda iz Mahadahonde

Šta će se tamo događati, hoće li mu istražni sudija odrediti pritvor ili ne ostaje da se vidi tokom dana.