Vesti iz fudbala

Benfika nije uspela, Sporting igra za trofej Kupa Portugalije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 23:48
Igrači Sportinga Tanjug/Spada/LaPresse via AP
Igrači Sportinga

Lisabonski velikani Benfika i Sporting su se "sudarili" u polufinalu Kupa Portugalije i posle 180 minuta borbe u dva meča kao pobedici su izašli "lavovi". Sporting je dobio prvi meč 2:1, večeras je odigrao 2:2 i za trofej će se boriti sa boljim iz dvomeča Porto - Gimaraeš, koji tek prvi svoj meč igraju u sredu.

Lisabonski derbi je još jednom opravdao očekivanja. Bilo je prilika, poništenih golova, prečki (Tengstad), ali su sva četiri gola postignuta u drugom delu.

Morten Hjumand je doneo Sportingu prednost u 47. minutu, Nikolas Otamendi je izjendačio pet minuta kasnije lepim udarcem glavom. Radost domaćina trajala je dva minuta jer je Paulinjo doneo radost navijačima "lavova", a Rafa Silva je u 64. minutu obradovao pristalice "orlova".

Do kraja je bilo "svega", tražili su domaćini penal, mogao je Gouvela da uvede meč u produžetke, ali kje ostalo 2:2 za veliku radost Sportinga, koji je najbliži i tituli prvaka Portugalije. Sporting je popsle pet sezona ponovo u prilici da se bori za trofej kupa.