Vesti iz fudbala

Česi zauzeli čelo grupe E: Neslavan debi za Santoša, remi Moldavije i Farskih Ostrva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 22:41
Česi zauzeli čelo grupe E: Neslavan debi za Santoša, remi Moldavije i Farskih Ostrva Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Fudbalska reprezentacija Češke je u Pragu savladala selekciju Poljske 3:1 (2:0) u prvog kola grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. 

Prva tri minuta bila su ključna za ishod ovog meča, pošto je domaći tim već nakon 180 sekundi igrao imao prednost od 2:0.

Vodeći pogodak bio je delo Ladislava Krejčija nakon asistencije Vladimira Koufala sa desnog boka, da bi samo nepuna dva minuta kasnije Tomaš Čvančvara duplirao vođstvo, posle identične akcije. Jedina razlika bila je u tome što je asistent, David Jurašek, centrirao sa suprotne, leve strane.

Pitanje pobednika bilo je rešeno u 64. minutu, a strelac je bio Jan Kučta. Aleks Kral je uposlio fudbalera moskovske Lokomotive, koji se dobro snašao i zatresao mrežu.

Utešni pogodak gosti su postigli u 87. minutu. Mikal Skoraš je proigrao Damijana Šimanskog, a ovaj poslao loptu u protivnički gol za konačnih 3:1.

U drugom meču grupe E, Moldavija je na svom terenu remizirala sa Farskim Ostrvima 1:1. Farani su vodili tokom većeg dela utakmice pogotkom Madsa Boa Mikelsena iz 27. minuta, da bi domaćin izjednačio preko Joan Nikoleskua u 87. minutu iz penala.

Grupa E

Češka Republika - Poljska 3:1 (2:0)
/Krejči 1, Čvančara 3, Kučta 64 - Šimanski 87/

Moldavija - Farska Ostrva 1:1 (0:1)
/Nikolesku 87p - Mikelsen 27/