Vesti iz fudbala

Stiv Klark ostaje selektor Škotske do 2026. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2023 16:34
Stiv Klark ostaje selektor Škotske do 2026. godine MN Press

Selektor Stiv Klark produžio je ugovor sa Škotskom do juna 2026. godine. Iskusni 59-godišnji stručnjak, od 2019. godine kada je preuzeo selekciju, imao je zapažene rezultate, uspeo je preko baraža protiv Srbije da se plasira na EURO 2020. godine, imao je i solidne kvalifikacije za SP u Kataru, pa je negde novi ugovor došao logočno kao nagrada za dobar rad.

Škoti u subotu otvaraju kvalifikacije za EURO 2024. godine protiv Kipra, a zatim tri dana kasnije na "Hempden park" stiže i Španija.

"Ponosan sam na rad svog tima i sa zadovoljstvom sam prihvatio da vodim selekciju Škotske u naredna dva kvalifikaciona ciklusa. U ovom periodu smo stekli potrebno iskustvo, ali smo i prikazivali kvalitetne partije. Imperativ nam je da i dalje rastemo, igramo kvalitetno, ostvarujemo rezultate i pokušamo da se plasiramo na oba velika takmičenja", istakao je Klark. 

 

 

Zadovoljni su bili i u FA Škotske, direktor Ijan Maksvel je istakao da je sa Klarkom imao najkraći mogući razgovor i dogovor.

"Nastavak saradnje je za nas dokaz zajedništva u radu, jer su Stiv i njegov tim znanjem i kvalitetom doprineli uspesima u poslednje četiri godine. Bili smo svi pomalo razočarani što se nismo plasriali na Mundijal u Kataru, ali je selekcija obezbedila promociju u A diviziju Lige nacija što nam jasno govori da napredujemo", istakao je Maksvel.