Vesti iz fudbala

Ljubinko Drulović pred meč omladinaca sa Severnom Irskom: Očekujem dobar odziv navijača i veliku podršku

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.03.2024 23:00
Ljubinko Drulović, selektor U21 reprezentacije Srbije MN Press
Ljubinko Drulović, selektor U21 reprezentacije Srbije

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović izjavio je večeras u Leskovcu da očekuje veliku podršku navijača na meču protiv Severne Irske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, koje će biti održano 2025. godine u Slovačkoj.

Drulović je pohvalio je uslove na stadionu "Dubočica" u Leskovcu.

"Stadion je stvarno prelep, prvi put sam ovde. Očekujemo dobru utakmicu, da dobro odigramo mi pre svega i pobedimo. Očekujemo takođe dobar odziv navijača i veliku podršku ovde. Mislim da imamo sve uslove da svoje ciljeve ostvarimo i da nas očekuje jedna prava fudbalska atmosfera", rekao je Drulović, prenosi zvanični sajt FSS.

Mlada reprezentacija Srbije je pre tri dana u gostima odigrala nerešeno sa selekcijom Luksemburga, 1:1.

"Ovo je naša druga reprezentacija, odmah ispod A selekcije i ja sam uveren da će ovi igrači u nekoj bliskoj budućnosti biti deo A tima. To je i za njih velika šansa da preko mlade reprezentacije dođu do najvišeg nivoa. Naravno, moramo i rezultatski da budemo uspešni i pokažemo da možemo da se takmičimo sa najboljima. Ništa nije izgubljeno. Dok god postoji šansa, daćemo sve od sebe da ostvarimo ono što se od nas i očekuje. Želimo sutra pobedu i da mirne glave čekamo septembar i odlučujuće mečeve", zaključio je Drulović.

Prvo mesto na tabeli grupe F kvalifikacija za EP 2025. drži Ukrajina sa 15 bodova, koliko ima i drugoplasirana Engleska. Srbija je treća sa 10 bodova, Luksemburg je osvojio četiri, a Severna Irska i Azerbejdžan po tri.

Srpski fudbaler Aljoša Vasić izjavio je da očekuje pobedu protiv Severne Irske.

"Svaka naredna utakmica je za nas najvažnija da bismo nastavili borbu za plasman na EP. Biće teško, znamo kako je bilo kada smo igrali u Belfastu. Fizički su jaki, moramo da se borimo za svoju zemlju i pobedimo na kraju. Nadam se da će biti dosta publike, teren je super, atmosfera u ekipi dobra, postoje svi uslovi da ostvarimo dobar rezultat i zadovoljni se vratimo obavezama u klubovima", istakao je Vasić.

Utakmica između Srbije i Severne Irske biće odigrana sutra od 18 sati u Leskovcu.