Vesti iz fudbala

Bajern dao ultimatum Dejvisu: Do kraja nedelje mora da kaže da li želi novi ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2024 09:57
Alfonso Dejvis se u neverici hvata za glavu Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader, File
Alfonso Dejvis se u neverici hvata za glavu

Kanadski reprezentativac Alfonso Dejvis je dobio ultimatum od čelnika minhenskog Bejerna koji kao da su izgubili strpljenje u pregovirma sa njim.

Bavarci su mu, kako javljaju mediji u Nemačkoj, ostavili prostor do kraje tekuće nedelje kaže hoće li da potpiše novi ugovor ili želi da ide.

Sjajnom defanzivcu aktuelni ugovor sa nemačkim klubom ističe narendog leta i na "Alijanc areni" želi da osiguraju njegov ostanak, a ukoliko on to ne bude želeo spremni su da ga odmah stave na transfer listu.

 

 

Navodno, njegova cena u ovom trenutku iznosi oko 50 miliona evra, a prvi klub koji je pokazao interesovanje za njega je španski Real Madrid u koji bi i sam fudbaler voleo da ode.

Bajern je, s druge strane, spreman da Dejvisu ponudi ugovor do 2029. godine po kojem bi zarađivao 14 miliona evra godišnje, dok bi Kanađanin želeo da to bude okruglo 20 i upravo je ta razlika od šest milioan evra kamen spoticanja dve strane.

Dejvis je, inače, u Bajern stigao iz Vankuvera 2028. godine i za to vreme je postao jedan od najstandardnijih igrača u redovima nemačkog velikana.