Vesti iz fudbala

Guteša presrećan nakon debija: Puna Marakana je vrhunac fudbala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 12:50
Ivan Guteša u dresu Grafičara MN Press
Ivan Guteša u dresu Grafičara

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Zenit u prijateljskoj utakmici 1:0 (0:0) u fenomenalnoj atmosferi pred oko 40 hiljada navijača. Usled izostanka Omrija Glazera zbog reprezentativnih obaveza, debi na golu je upisao golman iz omladinske škole crveno-belih i prvotimac Grafičara, Ivan Guteša.

Talentovani čuvar mreže je nakon utakmice izjavio kako je osećaj sjajan i da svako zamišlja da na ovakav način debituje za Crvenu zvezdu. 

"Fenomenalan je osećaj, iako je prijateljska utakmica, bilo je preko 40 hiljada ljudi, i zaista prelep ambijent. Svako ko zamišlja debi za Zvezdu, mislim da u glavi pravi takav scenario. Drago mi je da smo sve to krunisali i pobedom, tako da ću ovo pamtiti do kraja života. Srećan sam i što nismo primili gol i to je zaista zasluga čitave ekipe. Davali su mi vetar u leđa, baš sam osećao podršku sve vreme", rekao je Guteša za klupski sajt.

Momak koji je rođen 2002. godine u Vršcu je otkrio da treme nije bilo pre početka meča, a isustvo sa utakmice će mu značiti u nastavku sezone.

"Više je to bilo neko pozitivno isčekivanje da utakmica počne, nego klasična trema, ali je i to nestalo čim smo izašli na zagrevanje. Jednostavno, fokus se prebacio na teren. Svakako da će čitav ovaj ambijent mnogo da mi znači za nastavak sezone. Mislim da je puna Marakana vrhunac fudbala. Sve to je dodatno iskustvo za ono što me čeka sa Grafičarom", objasnio je mladi golman.

 

 

Guteša je u klub sa stadiona "Rajko Mitić" stigao 2017. godine. Tada je, baš kao i sada, trener Crvene zvezde bio Vladan Milojević.

"U Zvezdu, koju volim od malih nogu i koja je porodično nasleđe, sam došao 2017. godine i prva utakmica tada je bio Krasnodar na Marakani. Sećam se da sam je gledao i neverovatno mi je da me sada trenira Vladan Milojević, koji je i tada bio na klupi Zvezde i doneo mnogo uspeha našem klubu", rekao je Guteša.

Čuvar mreže je svesta da ga čeka još puno rada kako bi postao redovan u timu aktuelnog šampiona Srbije.

"Svestan sam da je led probijen, tako da treba samo da nastavim da radim i da se trudim. Imam još mnogo snova sa Zvezdom, ali upravo kroz posvećenostn oni mogu da se ispune", zaključio je Guteša.