Vesti iz fudbala

Srpski fudbaleri "videli" Moskvu, paragvajski neće: Otkazan prijateljski meč Rusije i južnoameričke selekcije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2024 09:22
stadion u Moskvi, na kom su igrale fudbalske reprezehtacije Rusije i Srbije Fudbalski savez Srbije
stadion u Moskvi, na kom su igrale fudbalske reprezehtacije Rusije i Srbije

Srbija je poslednja zemlja čiji su fudbaleri odigrali prijateljski meč sa Rusijom, na njenom terenu, jer je danas otkazan duel iste prirode između "baćuški" i Paragvaja, zakazan za 25. mart na "VTB areni". Očekivano i sasvim razumno, obzirom na to da se Moskva i cela zemlja intezivno bore s tragičnim posledicama terorističkog napada na civile u ruskoj prestonici.

Dok vlasti prebrojavaju mrtve u napadu ISIS-a na civile u jednoj koncertnoj dvorani, a lekari se bore za živote desetine povređenih odraslih ljudi i maloletnika, bilo bi neumesno a bezbedonosno rizično organizovati jedan takav masovan događaj.

"Posle terorirstičkog napada koji se dogodio u Krasnogorsku, Fudbalski savez Ruske Federacije i Fudbalska asocijacija Paragvaja doneli su odluku da se otkaže prijateljska utakmica", saopšteno je na Telegram kanalu FSR. 

Uz poruku da je odlučeno i da se utakmica odigra u nekom drugom terminu o kome će se kasnije usaglasiti, pošto sada jednostavno nije trenutak da se igra fudbal.

Podsetimo, Rusija je samo dan pred teroristički napad u Moskvi igrala prijateljsku utakmicu protiv Srbije na istom stadionu i s 4:0 savladala izabranike Dragana Stojkovića. Nakon terorističkog napada, otkazani su i svi javni događaji u Moskvi ovog vikenda.