Vesti iz fudbala

Omladinci Srbije poraženi od Danske, plasman na EP u domenu teorije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2024 17:03
Đuro Đulio Đekić bio je strelac za Srbiju MN Press
Đuro Đulio Đekić bio je strelac za Srbiju

Omladinska selekcija Srbije otišla je u Portugaliju na elit rundu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo po podvig u konkurenciji domaćina, Grčke i Danske, ali je porazom na startu od "vikinga" 1:3 (0:1) svoje želje dovela na domen teorije. Selektor Radovan Krivokapić je pred početak rekao da je važno prvi stići do prednosti, do nje su došli Danci, da bi želju "orlića" da dođu do preokreta kaznili sa dva gola u finišu i osvojili tri vredna boda. S obzirom da je Portugalija favorit, pitanje je mogu li "orlići" do podviga jer na EP ide samo proplasirana selekcija.

Prvi deo meča protekao je u potpuno izjednačenoj igri gde su obe selekcije težile da prve zadaju udarac i stignu do vođstva. Nažalost po izabranike Radovana Krivokapića, posle kornera u 20. minutu Valdemar Andreasen koji je dosta dobim udarcem svaldao Lijeskića.

Pokušavali su Miloš Luković i Jovan Mijatović da matiraju čvrstu odbranu Danaca, ali defanzivci rivala su znali od koga preti najveća opasnost, pa su ih dobro čuvali, baš kao što su na suprotnoj strani odbrambeni igrači "orlića" uštopovali Emila Hojlunda, mlađeg brata Rasmusa Hojlunda, napadača Mančester junajteda.

Posle pauze, reprezentativci Srbije izašli su sa velikom energijom i odmah su uzvratili Dancima. Posle kornera Stankovića, te pokušaja Mijatovića, u 49. minutu defanzivac Đuro-Đulio Đekić matirao je Andresena i izjednačio rezultat. 

Pokušala je Srbija da dođe do preokreta, imala je i neke prilike, ali potpuna ofanziva im se vratila kao bumerang u poslednjih desetak minuta kada su Danci postigli dva gola u dva minuta (Andreasen 84, Švatau 86) i došli do trijumfa.

Srbija je igrala u sastavu: Lijeskić - Đekić, Serafimović, Majstorović (od 46. Mladenović), Bukinac - Simić, Vukičević, Stanković - Šljivić, Luković, Mijatović.

Kvalifikacije za EP (U 19)

Grupa 4, prvo kolo

Srbija - Danska 1:3 (0:1)
Portugalija - Grčka 2:1 (1:0)