Vesti iz fudbala

Petar Ratkov strelac u ubedljivoj pobedi Salcburga protiv Hartberga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.03.2024 21:06
Petar Ratkov, strelac gola za Salcburg Twitter/Red Bull Salcburg
Petar Ratkov, strelac gola za Salcburg

Fudbaleri Salcburga bili su raspucani na domaćem terenu, a slavili su protiv ekipe Hartberga rezultatom 5:1 u meču 23. kola plej-ofa za titulu u austrijskoj Bundesligi.

Golove za Salcburg postigli su srpski reprezentativac Petar Ratkov u 28, Mads Bidstrup u 45, Fernando u 51, Oskar Gluk u 84. i Seku Koita u trećem minutu nadoknade vremena. Jedini strelac za goste bio je Jirgen Hajl u 75. minutu. Hartberg je od 22. minuta igrao sa fudbalerom manje, pošto je isključen Ibejn Bouvat.

Petar Ratkov je bio u startnoj postavi Salcburga, a zamenjen je u 72. minutu, posle odlične partije. Za ekipu Salcburga igrao je još jedan srpski reprezentativac Strahinja Pavlović, koji je proveo na terenu svih 90 minuta. Već sutra pomenuti defanzivac javiće se selektoru Dragan Stojkoviću u Staroj Pazovi. Kao što je poznato Srbiju očekuju dve prijateljske utakmice protiv Rusije u Moskvi i Kipra u Limasolu.

Salcburg se nalazi na prvom mestu na tabeli plej-ofa Bundeslige sa 28 bodova, dok je Hartberg peti sa 17. Salcburg će u narednom kolu gostovati Šturmu, dok će Hartberg dočekati Rapid.