Vesti iz fudbala

Nestvarna utakmica na "Old Trafordu": Junajted golom u 121. minutu izbacio Liverpul i prošao u polufinale FA Kupa

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

17.03.2024 19:20
Veliko slavlje fudbalera Mančester junajteda Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Veliko slavlje fudbalera Mančester junajteda

Kakav meč na "Old Trafordu". Puno preokreta i jedan pravi rolerkoster emocija obeležili su ovaj polufinalni susret u FA Kupu. Na kraju, posle produžetaka, Mančester junajted pobedio je Liverpul 4:3 (1:2, 2:2) i to na kakav način.

Naime, sve je ukazivalo da ćemo gledati penale, igrao se 121. minut, Liverul je obigravao oko gola rivala, ali je onda nedopustivu grešku napravio Harvi Eliot. Izgubljena lopt završila je u nogama Alehandra Garnača, koji je pretrčao 60 metara sa njom, i onda je pred golom prosledio do Amada Dijaloa, koji je iz ne toliko lake pozicje uspeo da obezbedili ogromno slavlje svih navijača i plasman u polufinale najstarijeg fudbalskog takmičenja.

Utakmica je počela golom Skotija Mektomineja koji je u 10. minutu naleteo na odbitak Garnača i bez problema savladao Kaomina Kelehera.

Liverpul je nakon toga napadao sve vreme, ali je tek u 44. minutu Darvin Nunjez proigrao Aleksisa Mekalistera za izjednačenje, a onda je u drugom minutu nadoknade Mohamed Saleh doneo "redsima" potpuni preokret.

Delovalo je da će Liverpul ostvariti veliku pobedu protiv najvećeg rivala i to na njegovom terenu, ali se kao heroj iz senke pojavio Brazilac Antoni koji je 87. minutu posle zbrke u kaznenom prostoru uspeo da donese produžetke svom timu.

Junajted je u prvih 15 minuta imao inicijativu, ali je poklekao u finišu, što je spretno iskoristio Harvi Eliot, koga je fantastično uposlio Konor Bredli.

Ponovo je sve izgledalo kao da će Liverpul biti u polufinalu, a onda se pojavio Markus Rašford. Krilni napadač "crvenih đavola" dobio je pas od Mektomineja, napravio je sebi dovoljno prostora za udarac i lopt poslao u donji desni ugao protivničkog gola.

Penali su bili sve izvesniji, ali je onda usledila kontra koju je krunisao Dijalo i tako poslao Junajted u narednu fazu.