Vesti iz fudbala

Galager progurao Čelsi u četvrtfinale FA Kupa Engleske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 22:45
Konor Galager prima čestitke od Kola Palmera Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Konor Galager prima čestitke od Kola Palmera

Čelsi ne može bez drame, ali ovog puta u deulu sa Lidsom bilo je hepienda u režiji Konora Galagera pa su trijumfom od 3:2 (2:1) uspeli da se plasiraju četvrtfinale FA Kupa Engleske gde će im rival biti Lester.

Bilo je preokreta, drame, Lids je imao dva zicera u dva minuta pred kraj meča da zada završni udarac i napravi senzaciju, ali se u prvom minutu nadoknade "pojavio" Galager i jakim udarcem našao loptu put u mrežu, a Čelsiju prolaz u dalju rundu. Menadžer Maurisio Poketino vratio je na gol oporavljenog golmana Sančeza, pa je Đorđe Petrović presedeo meč na klupi.

Mančester junajted je golom Kazemira u 89. minutu pobedio Notingem Forest 1:0. Gledao se VAR, ali je pogodak bio priznat. 

Liverpul je protiv Sautempton izveo "dečiji vrtić", a Jirgen Klop je navijačima predstavio dvojicu sjanih tinejdžera i novih nada. Na debiju je prvo gol postigao 18-godišnji Luis Kumas, a pred kraj meča dva puta se na semaforu našao igrač koji je zamenio strelca - Džejden Dans.

 

 

On je imao tu čast da debituje minut i u Premijer ligi, a "svece" je ispratio sa dva pogotka.

 

 

Poznati su i parovi četvrtfinala FA Kupa Engleske: Koventri - Vulverhempton, Mančester j. - Liverpul, Mančester siti - Njukasl i Čelsi - Lester

FA Kup Engleske, osmina finala

Sreda

Čelsi - Lids 3:2 (2:1)
/Džekson 15, Mudrik 37, Galager 90+1 - Džozef 8, 59/

Notingem Forest - Mančester j. 0:1 (0:0)
/Kazemiro 89/

Vulverhempton - Brajton 1:0 (1:0)
/Lemina 2/

Liverpul - Sautempton 3:0 (1:0)
/Kumas 44, Dans 73, 88/