Vesti iz fudbala

Po nalogu Tužilaštava Holandije fudbaler Spartaka Kvinsi Promes uhapšen u Dubaiju zbog trgovine kokaina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2024 14:12
Kvinsi Promes osuđen je na šest godina zatvora Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, File
Kvinsi Promes osuđen je na šest godina zatvora

Po nalogu tužilaštva Holandije, fudbaler Spartaka iz Moskve Kvinsi Promes (32) uhapšen je na aerodromu u Dubaiju zbog učestvovanja u trgovini 1.362,9 kilograma kokaina zbog čega je osuđen na šest godina zatvora i zatraženo je izručenje ovoj zemlji!

Kako prenosi španska "Marka", iako se činilo da će Kvinsi Promes izbeći ekstradiciju izu Dubaija u Holandiju zbog intervencije sa najvišeg nivoa ruske Vlade, na kraju je nekadašnji holandski reprezentativac uhapšen u hotelu i trebalo bi da bude izručen zemlji u kojoj je osuđen.

Tužioci u Holandiji optužili su Promesa, kao jednog od osumljičenih za "uvoz, izvoz, transport i posedovanje 1.362,9 kilograma kokaina sakrivenog u pošiljci morske soli iz Brazila" i za raspodelu droge u dva kontejnera kako bi ih prebacio čamcem iz Holandije do luke u Antverpenu.

 

 

Na osnovu dobijenih informacija, Kriminalistička obaveštajna služba Holandije došla je u posed kriptografskih dokumenata iz telefona sa dokazima da je Promes uložio 200.000 evra u ovaj posao i pokrenula je istragu. Fudbaler je bio nadgledan i prisluškivan posredstvom oprema za prisluškivanje koja mu je bila postavljena u automobilu. Policija je sklapala kockice a zatim na osnovu dokaza Tužilaštvo je osudilo okrivljene za trafiking droge.

Promes je 2020. godine na proslavi izbo nožem svog rođaka, što je priznao na suđenju u Holandiji, a Tužilaštvo ga, prema pisanju "Marke" goni za pokušaj ubistva. 

Kvinsi Promes je 24. februara 2021. godine napustio Ajaks i Holandiju zbog ovih skandala i vratio se u Spartak iz Moskve. Za selekciju Holandije od 2014. do 2021. godine odigrao je 50 mečeva, uz sedam golova.

Holandija traži izručenje zbog izdržavanja kazne, videćemo hoće li se to i dogoditi, ističu mediji.