Vesti iz fudbala

Mesut Ozil završio igračku karijeru u 34. godini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 13:04
Mesut Ozil završio igračku karijeru u 34. godini Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Nemački fudbaler, Mesut Ozil, završio je svoju fudbalsku karijeru u 34. godini. 

On je danas objavio odluku putem instagram profila, objavom uz koju se oprostio od svojih fanova:

"Zdravo svima, nakon dugog razmišljanja, objavljujem moje momentalno povlačenje iz profesionalnog fudbala. Imao sam privilegiju da budem profesionalni fudbaler skoro 17 godina i osećam izuzetnu zahvalnost zbog te prilike. Ali, u prethodnim nedeljama i mesecima sam imao dosta problema za povredama i postajalo je sve jasnije da je vreme da napustim veliku fudbalsku scenu", počeo je Ozil:

"Imao sam neverovatan put ispunjen nezaboravnim momentima i emocijama. Želim da se zahvalim svim mojim klubovima - Šalke 04, Verder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahče, Bašakšehir, kao i svim trenerima koji su me podržavali, ali i saigračima koji su postali prijatelji. Specijalna zahvalnost ide mojoj porodici i najbližim prijateljima. Oni su od početka bili deo puta i pružili su mi toliko ljubavi i podrške i kroz dobra, ali i ona manje dobra vremena. Hvala sim mojim fanovima koji su mi pokazali ljubav bez obzira na okolnosti i bez obzira na to za koji klub sam nastupao".

Za kraj je dodao:

"Sada se radujem svemu što mi se predstoji sa mojom prelepom ženom, Amin i moje dve kćerke, Eda i Ela, ali možete biti sigurni da ću se oglašavati preko društvenih mreža. Vidimo se uskoro, Mesut!", napisao je Ozil.

On je tokom karijere odigrao 92 utakmice za seniorsku reprezentaciju Nemačke, sa kojom je osvojio Svetsko prvenstvo 2014. godine.