Premijer liga

Deni Drinkvoter završio karijeru

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.10.2023 12:20
Deni Drinkvoter završio karijeru AP Photo/Rui Vieira

Nekadašnji engleski fudbalski reprezentativac Deni Drinkvoter objavio je danas da je završio igračku karijeru, prenose britanski mediji.

"Fudbal mi je bio sve u životu od šeste godine. Pomogao mi je na način na koji se situacija odvijala u poslednje vreme. Bilo bi teže da sam igrao iz nedelje u nedelju, a onda da me zaustavi povreda. Imao sam nekoliko ponuda engleskih drugoligaša, ali nisam osetio želju da nastavim da igram", izjavio je Drinkvoter u jednom podkastu.

Drinkvoter (33) je prošao omladinsku školu Mančester junajteda, ali nikada nije igrao za prvi tim "crvenih đavola". On je od 2009. do 2012. bio na pozajmicama u Hadersfildu, Kardifu, Votfordu i Barnsliju.

Drinkvoter je od 2012. do 2017. igrao za Lester. On je 2017. prešao u Čelsi uz obeštećenje od 37,9 miliona evra. Međutim, Drinkvoter je za pet sezona odigrao samo 23 utakmice za londonski klub, pošto je bio na pozajmicama u Barnliju, Aston Vili, Kasimpaši i Redingu.

On je propustio celu prošlu sezonu, pošto je očekivao da dobije ponudu iz Premijer lige.

"Pitam se šta se dogodilo. Verovatno je reč o nekoliko stvari. Prvo, broj šansi koje sam dobio, a drugo su povrede i moj nedostatak strpljenja. Nisam navikao da sedim i čekam minute. Bio sam frustriran", rekao je Drinkvoter, koji je tokom 2016. godine odigrao tri meča za englesku reprezentaciju.