Vesti iz fudbala

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Juventus profitirao od eliminacije Napolija i Lacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2024 09:59
Slavlje fudbalera Juventusa Tanjug/AP Photo/Alessandro Garofalo/LaPresse
Slavlje fudbalera Juventusa

Možda eliminacija Napolija i Lacija u osmini finala Lige šampiona od Barselone, odnosno Bajerna nije dobra za italijanski fudbal generalno, ali svakako jeste za Juventus.

Naime, nakon što su pomeunuta dva klupa sa Apenina završila učešće u elintom evropskom takmičenju ove sezone ostali su bez mogućnosti da osvoje dodatne bodove koji bi ih odveli na Svetsko prvenstvo za klubove, a to znači da će sa "čizme" na ovo takmičenje ići klub iz Torina.

 

 

Da sve bude zanimljivije, Juventus je jedina ekipa koja je uspela da obezbedi plasman u Sjedinjene Američke Država a da ove godine nije nastupala u Ligi šampiona.

"Stara dama" je postala deseti klub iz Evrope koji je uspeo da se plasira na ovo takmičenje, a do sada su to još učinili Čelsi, Real Madrid, Mančester siti, Bajern, PSŽ, Inter, Porto, Benfika i Dortmund.

Evropa će za ovo takmičenje dati još dva predstavnika, a to će bit Atletiko Madrid ili Barselona, odnosno Salcburg ili holandski PSV.

Pored timova iz Evrope učešće na Mundijalu naredne godine su još obezbedili Oukland siti iz Novog Zelanda, Palmeiras, Fluminenze i Flamegoiz Brazila, meksički Klub Leon i Monterej, Vida iz Maroka, japanska Urava, Sijetl iz SAD i Al Hilal iz Saudisjke Arabije.