Vesti iz fudbala

Azijska Liga šampiona: Mitrović sa penala približio Al Hilal polufinalu protiv Al Itihada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 21:01
Aleksandar Mitrović postigao je osmi gol u Azijskoj Ligi šampiona Twitter/Al Hilal
Aleksandar Mitrović postigao je osmi gol u Azijskoj Ligi šampiona

Al Hilal je stekao lepu prednost od 2:0 (2:0) protiv Al Itihada pred revanš četvrtfinala Azijske Lige šampiona, uz jedan pogodak Aleksandra Mitrovića. Lider PRO lige Saudijske Arabije pobedio je pre pet dana istog rivala u derbiju ove zemlje 3:1 i to bez Aleksandra Mitrovića, a u tom meču je blistao Sergej Milinković Savić.

Na stadionu "Kingdam Arena" ništa se nije promenilo za pet dana u prvom duelu za polasman u polufinale Azijske Lige šampiona. Domaćin, večeras sa dvojicom asova iz Srbije, dominirao je od starta a ausztralijski sudija Evans dosudio je penal jer je Ahmed Hegazi oborio igrača domaćina. Mitrović je lako realizovao penal u 40. minutu za vođstvo, što je bio njegov osmi gol na devet mečeva u ovoj sezoni Azijske Lige šampiona, a 30. u sezoni! Samo dva minuta kasnije, sjajni Malkom, koji je propustio jednu dobru priliku, pravovremeno je uposlio Al Davsarija za odlarak na odmor sa lepom prednošću Al Hilala.

 

 

Bez Karima Benzeme, drugi Francuz N' Golo Kante je lider ove ekipe, ali je baš on napravio jako grub faul u 64. minutu. Evans mu je pokazao žuti karton, ali je dobio poziv iz VAR sobe i posle gledanja snimka preinačio ga u isključenje. Trener Al Itihada Marselo Galjardo morao je da pretumba sastav.

 

 

Al Hilal je imao igrača više, stezao je obruč, ali su gosti propustili dve velike prilike da smanje prednost koju će juriti u revanšu. Golman Al Ovais je prvo odbranio zicer Hegaziju, a zatim i situaciju "jedan na jedan" Hamdalahu. Ostalo je 2:0.