Vesti iz fudbala

Srpske fudbalerke dobile rivale u kvalifikacijama za EURO 2025: Preko Škotske, Slovačke i Izraela do Švajcarske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 14:40
ženska fudbalska reprezentacija Srbije MN Press
ženska fudbalska reprezentacija Srbije

Najbolje fudbalerke Srbije moraće da se naosvajaju bodova u duelima sa Slovačkom, Škotskom i Izraelom da bi izašle iz Grupe 2 Divizije B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odnosno učestvovale na takmičenju u Švajcarskoj sledeće godine. 

Današnjim žrebom sastavljene su grupe u tri Divizije, A ih ima četiri (s po četiri selekcije), B takođe, dok Divizija S broji pet grupa, od kojih jedna ima četiri a jedna tri reprezentacije. Kvalifikacije će premijerno ličiti na sistem takmičenja u Ligi nacija. 

Mesta na EP, osim za domaćina, u prvom "deljenju karata" ima za pobednike svake od grupa, kao i za drugoplasirane u konačnom plasmanu, a ostale će dati baraž. I to u dve faze doigravanja. 

 

 

U prvoj će se sastajati trećeplasirane i četvrtoplasirane selekcije iz grupa iz Divizije A, sa pet prvoplasiranih i tri najbolje drugoplasirane selekcije iz grupa u Diviziji C.

Takođe, u prvoj fazi baraža sastajaće se prvoplasirane i dve najbolje drugoplasirane selekcije iz grupa u Diviziji B sa dve slabije drugoplasirane i trećeplasiranim selekcijama iz grupa iz Divizije B.

Pobednici prve faze baraža igraće jedni protiv drugih i na taj način ćemo dobiti preostalih sedam selekcija koje će igrati na Evropskom prvenstvu.

Kvalifikacije počinju u aprilu, biće završene u julu, dok su za baraž rezervisani oktobar, novembar i decembar. Završni turnir u Švajcarskog predvižen je za period od 2. do 27. jula 2025. godine.