Vesti iz fudbala

Nirnbergu drama u Bavariji: Fortuna vodila, pa ispala nakon penal serije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.02.2023 21:06
Nirnbergu drama u Bavariji: Fortuna vodila, pa ispala nakon penal serije FC Nürnberg FCN

Fudbaleri Nirnberga su na svom terenu posle velike drame u penal seriji 5:3, nakon 1:1 u regularnom delu, eliminisali Fortunu iz Dizeldorfa i plasirali se u četvrtfinale Kupa Nemačke, koje im donosi značajnih dva miliona evra. Goste je zadesila prava "tragedija", s obzirom na to da su čak tri puta jednom nogom bili u narednoj fazi.

Delovalo je da će pogodak koji je Davin Kovnacki postigao u 33. minutu biti dovoljan da ekipu iz Dizeldorfa pošalje u četvrtfinale, međutim, domaći su do izjednačenja došli u trećem minutu sudijske nadoknade. Mats Meler Deli je u 93. minutu proigrao Tejlena Dumana, koji se dobro snašao i doneo produžetke svom timu.

Mreže su tokom dodatnih 30 minuta mirovale, ali je u poslednjim sekundama gost imao priliku za pobedu. Trčao je sveži Jona Nimec ka protivničkom golu, kada je sa leđa u 121. minutu oborio Florijan Flik i zaradio direktan crveni karton, što je ispostavilo se, bila mala cena za ono što je njegov tim na kraju dobio.

Usledili su jedanaesterci i upravo je mladi debitant, Nibec bio tragičar u penal lutriji. On je bio četvrti izvođač u ekipi Fortune i golman Peter Vindal Jansen je uspeo da ga pročita i na taj način pošalje Nirnberg u narednu fazu.

Treba pomenuti i to da je golman Fortune, Florijan Kastenmajer, koji je bio i prvi izvođač u svojoj ekipi, odbranio penal Tejlenu Dumanu, ali je pre vremena izleteo sa gol linije, pa je iz drugog pokušaja pomenuti fudbaler zatresao mrežu.

Kup Nemačke, osmina finala

Utorak

Sandhauzen - Frajburg 0:2 (0:0)
/Leinhart 87, Petersen 90+5/

Ajntraht F. - Darmštat 4:2 (2:2)
/Kolo Muani 6, 90, Bore 44, Kamada 62 - Honsek 29, 31/

Sreda

Nirnberg - Fortuna D. 1:1 (0:1) - penalima 5:3
/Duman 90+3 - Kovnacki 33/

Bohum - Borusija D. 20.45 (TV Arena Premium 2)

Odigrano prošle nedelje

Paderborn - Štutgart 1:2
Union Berlin - Volfsburg 2:1
Lajpcig - Hofenhajm 3:1
Majnc - Bajern 0:4