Vesti iz fudbala

Život Vejna Runija kao iz stihova pesme "Lekar, pekar, apotekar": Slavni engleski fudbaler miksuje profesije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2024 19:34
Vejn Runi, bivši engleski fudbaler Guliver/AP Photo/Alex Brandon
Vejn Runi, bivši engleski fudbaler

Teško nam je poverovati da je Vejn Runi ikada imao priliku da čuje jedan od čuvenih hitova Riblje čorbe "Lekar, pekar, apotekar", ali to kako živi posle igranja fudbala vrlo liči na menjanje pravca i (ne)ostvarene želje junaka pomenute pesme, jer i čuveni Englez nikako da izabere jedan smer posla odlaganja kopački.

Najnovija vest iz ostrvskih medija kaže da će se doskorašnji trener Birningema prihvatiti mikrofona, kao stručni komentaror mečeva Premijer liga, na čijim terenima je ostavio dubok trag. Počev od duela Mančester junajteda i Evertona u sledećem kolu, kao nekadašnji prvotimac oba kluba. 

 

 

I tu nije kraj njegovoj radoznalosti, nefokusiranosti, nesnalaženju, avanturizmu... zavisi od percepcije, jer ista "sedma sila" kaže da bi uskoro mogao u bokserski ring, ni manje ni više. I to sa tamošnjim poznatim influenserom, glumcem i muzičarem poznatim kao KSI. 

Sve to dok ne nađe novi trenerski posao, makar i u svojstvu pomoćnika u nečijem stručnom štabu. Na primer Žozepa Pepa Gvardiole, jer veoma ceni rad Španca i smatra da bi imao šta da nauči o tom zanatu od fudbalskog menadžera Mančester sitija, bez obzira što se radi o ljutom rivalu Junajteda iz drugog dela grada Bitlsa. 

I sve to posle nedavnog otkaza na klupi pomenutog člana Čempionšipa, gde nisu hteli da mu pređu preko činjenice da je dobio samo dve od 15 utakmica, zakucavši ga za dno tabele. Pre toga, Runi je radio kao šef struke u Derbi kauntiju, u dva navrata, a jedno vreme je proveo i u američkom Di si junajtedu.

Igračku karijeru izgradio je pre svega u Evertonu i Mančester junajtedu, pri čemu je u slavnom klubu sa "Old Traforda" ostao od 2004. do 2017. godine, za to vreme odigrao 393 meča i dao 183 gola, osvojivši brdo trofeja u Engleskoj i Evropi.