Premijer liga

Ovo se neće svideti navijačima Mančester junajteda: Runi bi voleo da bude Gavrdiolin pomoćnik u Sitiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2024 15:20
Vejn Runi dok je bio trener Birmingema Tanjug/Danny Lawson/PA via AP, File
Vejn Runi dok je bio trener Birmingema

Bivši engleski fudbaler, Vejn Runi, najdublji trag u svoji karijeri ostavio je u Mančester junajtedu, a sad je izjavio nešto što mu navijači ovog kluba sigurno neće lako zaboraviti.

Naime, donedavni trener Birmingema u kojem je dobio otkaz, je rekao da bi mu bila velika čast da bude pomoćnik Pepu Gvardioli u redovima gradskog rivala - Mančester sitija.

"Ukoliko bi me Pep Gvardiila pozvao da budem deo njegovog stručnog štaba, pristao bih na tu ideju. Otišao bih u Mančester siti", rekeo je Runi u izjavi za engleske medije.

Jedan od najboljih napadača koje je Engleska imala poslednjih 20-25 godina istakao je da bi pored španskog stručnjaka mogao mnogo toga da nauči.

 

 

"Pogledajte kakve rezultate ostvaruje Mikel Arteta na klupi Arsenala. Prilično sam uveren da je dobar deo toga što sada primenjuje naučio tokom rada sa Gvardiolom. Pep je za mene najboji trener na svetu. Uvek se prilagođava na nove situacije i jasno možete da vidite kako Mančester siti danas ne igra isto kao pre četiri godine", rekao je Runi i dodao:

"On se usavršava iz dana u dan, sve oko sebe čini boljima i to je ono što mi se kod njega posebno sviđa, kao i ta njegova orgromna energija kojom 'zarazi' sve oko sebe".

Tokom razgovora sa engleskim novinarima Runi se dotakao i aktuelne situacije u svom nekadašnjem klubu, Mančester junajtedu, koja nije sjajna. 

"Frustrirajuće mi je da gledam kako izgleda Mančester junated. U jednom trenutku vam se učini kako to i nije tako loše, a onda opet sve krene po starom. Ekipa je talentovana, ali nema konstantnost i to je ono što ne valja", rekao je legendarni napadač.