Vesti iz fudbala

Prvi radni dan Dragana Džajića u FSS: Uspeh reprezentacije je prioritet

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.03.2023 19:00
Prvi radni dan Dragana Džajića u FSS: Uspeh reprezentacije je prioritet Fudbalski savez Srbije

Dragan Džajić je nedavno izabran za novog predsednika FS Srbije, a 20. mart je bio prvi radni dan za novo rukovodstvo Saveza.

U prostorije FSS na Terazijama 35 u Beogradu stigli su Džajić i potpredsednik Branislav Nedimović, a prisutan je bio generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Džajić je rekao da mu prija što se posle brojnih aktivnosti oko Izborne skupštine FSS, pažnja javnosti konačno usmerila ka terenu i pripremama reprezentacije za start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Konačno možemo da stavimo tačku na sve što je bilo prethodnih dana, na sva pisanja medija i da se posvetimo konkretnim zadacima. U interesu svih nas je da fudbalska reprezentacija Srbije zablista u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i da se plasira na završni turnir u Nemačkoj 2024. godine. Selektor i igrači imaju punu podršku od nas iz rukovodstva, očekuju nas veliki izazovi i veoma važne utakmice protiv Litvanije i Crne Gore. Pravo sa Terazija uputiću se ka Staroj Pazovi i ispratiti prvi trening reprezentacije. Želim da se upoznam sa igračima i da im poželim sreću na početku ciklusa za koji se nadam da ćemo zajedničkim snagama uspeti da završimo u pobedničkom raspoloženju", rekao je Džajić za zvanični sajt FSS.

 

 

Džajić je odmah po stupanju na novu dužnost jasno i glasno naznačio šta su prioriteti Saveza u narednom periodu.

"Uspeh reprezentacije i plasman na velika takmičenja je na prvom mestu, a uporedo sa takmičarskim ciljevima moramo da razmišljamo o infrastrukturi. Moja je velika želja da se fudbal u Srbiji igra na boljim terenima i u lepšim uslovima. To se pre svega odnosi na Superligu Srbije i FSS će dati sve od sebe da klubovi dobiju adekvatnu pomoć pri realizaciji novih infrastrukturnih projekata. Moramo da imamo moderne fudbalske objekte koji mogu da odgovore svim zahtevima, kriterijumima i terminima u kalendaru UEFA. Sve kako dolikuje državi koja mnogo voli fudbal i koja svoju reprezentaciju i svoje klubove želi uvek da vidi na najvećoj sceni evropskog i svetskog fudbala", istakao je Džajić.

Reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi gde je počela pripreme za predstojeće mečeve protiv Litvanije i Crne Gore u kvalifikacijama za EP 2024.

"Orlovi" će u petak u Beogradu igrati sa Litvanijom, a tri dana kasnije gostovaće Crnoj Gori u Podgorici.