Vesti iz fudbala

Alvešu preti još veća zatvorska kazna: Tužilaštvo tražilo 12 godina robije za Brazilca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2024 16:50
Dani Alveš Tanjug/Alberto Estevez/Pool Photo via AP
Dani Alveš

Nekadašnji fudbaler Barselone Dani Alveš osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog slučaja silovanja, a prema poslednjim informacijama iz Španije, Brazilca bi mogla da sačeka još žešća kazna.

Naime, kako prenose svetski mediji, špansko Tužilaštvo spremno je da uloži žalbu na presudu i od Suda u Barseloni zatraži kaznu od 12 godina zatvora, iako su prvobitno zahtevali devet. 

Kako se navodi, advokati nesrećne devojke koja je bila žrtva silovanja u novogodišnjoj noći 2022. godine u jednom noćnom klubu u Barseloni, tražili su veću kaznu za Alveša, uz novčanu nadoknadu, dok su branioci nekadašnjeg fudbalera zahtevali smanjenje kazne na godinu dana i puštanje njihovog klijenta na slobodu, buduči da je Brazilac već "odslužio" vreme u pritvoru.
 

 

 


Sada ostaje da se vidi kakav će biti epilog. Jedno je sigurno - Brazilac će morati da isplati mladoj devojci iznos od 150.000 evra na ime odštete. Po završetku "zatvorskog mandata" biće pod nadzorom pet godina i u budućnosti neće smeti da priđe, niti da komunicira sa žrtvom.

Podsetimo, Alaves je tokom suđenja negirao krivicu i rekao da je njihov susret bio sporazuman, dok je devojka svedočila suprotno iza zatvorenih vrata. Brazilac je u zatvoru od januara prošle godine, a Sud je nekoliko puta odbijao njegov zahtev za puštanje uz kauciju zbog rizika od bekstva, pošto Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu.