Vesti iz fudbala

Stanković isključen, Pešić strelac: Ferencvaroš na penale prošao u četvrtfinale Kupa Mađarske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 21:51
Dejan Stanković bio je isključen u 82. minutu Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Dejan Stanković bio je isključen u 82. minutu

Znali su u Ferencvarošu da im je duel sa Debrecinom u osmini finala Kupa Mađarske veoma težak i da će biti neizvestan, ali završio se dobro po prvaka naših suseda jer su eliminisali rivala posle izvođenja penala 1:1 (0:1) - 5:3. U okršaju srpskih trenera, Srđan Blagojević je izgubio protiv Dejana Stankovića koji nije uspeo da iskontroliše bes pa je bio isključen u 82. minutu meča.

Trener "Fradija" Dejan Stanković izveo je najjači sastav u datom momentu i imao je prednost na poluvremenu jer je Aleksandar Pešić u poslednjem minutu uspešno realizovao opravdano dosuđen penal zbog igranja rukom. 

Međutim, na startu drugog dela štoper Ferencvaroša Mienti Abena je srušio je Domingesa kao poslednji igrač, spasio gol, ali zaradio isključenje. Odolevali su gosti sa igračem manje do 80. minuta, kada je Sise igrao rukom a Baranji sa bele tačke izjednačio. Njegov udarac golman Varga je odbranio, ali ne i odbitak.

Odluke sudije (pre svih start nad Maeom koji je završio na štakama posle meča) su u toj meri iznervirale Stankovića da ga ni saardnici, pre svih Nenad Sakić nisu sprečili da uđe u žučnu raspravu sa arbitrom Karakom, a ona se po pravilima završi loše po inicijatora. Isključenje Stankovića u 82. minutu nekako su dali krila domaćinima, koje sa klupe predvodi takođe srpski trener Srđan Blagojević da napadanu iz sve snage, ali nisu uspeli u nadoknadi, pa je meč ušao u produžetke.

U njima nije bilo gola, pa se prišlo izvođenju penala. Golman Varga je odbranio udarac Kočiša u drugoj seriji, sva petorica fudbalera Fradija su pogodila za prolaz u četvrtfinale 5:3.

Tokom popodneva, Nemanja Antonov, nekadašnji levi bek OFK Beograda i zlatnih orlića sa Novog Zelanda postigao je treći gol za svoj MTK protiv Kozarmislenija (3:0) za prolaz u četvrtfinale u kome su još Kišvarda, Kečkemeti, Vašaš, DVTK i Ferencvaroš. Sutra se igraju preostala dva susreta: Ujpešt-Pakš, Žentlorik - Niređihaza.