Vesti iz fudbala

Moskva i Rusija jedva čekaju dolazak najboljih fudbalera Srbije: Za samo 60 minuta planula gomila karata

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 19:02
fudbaleri i stručni štab reprezentacije Srbije MN Press
fudbaleri i stručni štab reprezentacije Srbije

Fudbalske reprezentacije Srbije i Rusije igraće 21. marta u Moskvi prijateljski meč, a informacije s lica mesta sugerišu da će se timovi dve bratske države nadigravati pred punim tribinama "VTB" arene, jer je za samo sat vremena prodato čak 4.000 karata za ovaj susret. 

Stadion prestoničkog Dinama može da primi nešto više 26.000 ljudi na tribine, a pomenuta informacija Fudbalskog saveza Rusije jasno pokazuje koliko je veliko interesovanje tamošnjih ljubitelja fudbala za duel "zbornaje" i "orlova". 

Osim što su Srbi posebno dobrodošli u tom delu sveta, za Ruse ovaj događaj nema čisto sportsku dimenziju, jer će prvi put gledati međunarodni susret svojih fudbalera sa nekom evropskom selekcijom od početka oružanog sukoba sa Ukrajinom, odnosno uvođenja sankcija najvećoj državi sveta. Svih, pa i sportskih.

Meč u Moskvi dobio je ipak prethodnu saglasnost svetske i evropske fudbalske krovne organizacije, mada je sa Zapada stiglo mnoštvo prigovora i protesta, najviše iz Engleske.

Predsenik UEFA, Aleksandar Čeferin, odbacio je sve primedbe te vrste, smatrajući da ni on organizacija koju vodi nemaju pravo da sabotiraju takve utakmice. Kao što FIFA niej stala na put meču Rusije i Paragvaja.

"Zbornaja" će meč sa Južnoamerikancima odigrati 25. marta, dok će Dragan Stojković i njegovi izabranici posle Moskve biti gosti reprezentacije Kipra.