Vesti iz fudbala

Filipo Falko konačno zadužio opremu Kluža

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 15:50
Filipo Falko je novi član Kluža MN Press
Filipo Falko je novi član Kluža

Filipo Falko konačno ima novi klub. Posle relativno slabe epizode u Crvenoj zvezdi, čiji je član bio do prošle sezone, italijanski vezni fudbaler je danas i oficijalno postao novi član rumunskog Kluža.

Nekadašnji igrač Lećea i Kaljarija, trenirao je tokom leta sa Tarantom, pre tri nedelje je bilo nagovešteno da će potpisati ugovor sa Klužom, ali se to dogodilo tek danas. Šta je bio uzrok da se sam potpis prolongira tri nedelje nije objašnjeno, ali rumunski klub danas saopštio potpis ugovora do juna 2025. godine.

"Srećni smo što možemo da objavimo da je Filipo Falko novi igrač našeg tima. Odrastao u školi Lećea, Falko je za ovaj klub na 3666 utakmica postigao 55 golova uz 51 asistenciju. U Italiji je odigrao skoro 200 utakmica u Seriji A i B, nosio je dresove Bolonje, Kaljarija, Beneventa, Ćezeme, Peruđe i Peskare. Početkom 2021. godine potpisao je za Crvenu zvezdu, za koju je ubeležio 36 nastupa uz šest golova i četiri asistencije, ali i osvojio dve duple krune. želimo mu dobrodošlicu i mnoga uspeha sa CFR Klužom", stoji u klupskom saopštenju.

Doveden u Crvenu zvezdu da oplemeni igru, Falko je ostavio promenljiv utisak. U nekim mečevima je pokazivao klasu, ali trener Dejan Stanković gubio je poverenje i na kraju je Italijan postao višak. Trener Kluža Adrijan Mutu, nekada veliki golgeter, izgleda ima poverenja u Falka čim ga je potpisao. Kluž je trenutno drugi na tabeli iza FCSB, ali sa 10 bodova zaostatka. Trećeplasirani je Rapid.