Vesti iz fudbala

Fejenord slavio u Amsterdamu nakon 18 godina i prišao na korak od titule: Tadić strelac u porazu Ajaksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2023 16:49
Fejenord slavio u Amsterdamu nakon 18 godina i prišao na korak od titule: Tadić strelac u porazu Ajaksa Guliver/TomxBode

Fudbaleri Fejenorda prišli su na korak od osvajanja titule, pošto su u velikom derbiju Holandije pobedili glavnog konkurenta Ajaks nakon preokreta 3:2 (1:2) i u Amsterdamu došli do prvog trijumfa još od 2005. godine.

Ekipa iz Roterdama je tako osam kola pre kraja šampionata, stekla šest bodova prednosti u odnosu na "kopljanike" koji su i pored vođstva u prvom poluvremenu, kapituirali u finišu utakmice, kada je Gertruid postavio konačnih 3:2.

 

 

Gosti su poveli u ranoj fazi utakmice preko Himenezea, da bi do kraja prvog poluvremena Ajaks preokrenuo golovima Alvareza i Tadića. Fejenord je zatim u 52. minutu anulirao prednost rivala preko Zimanskog, da bi nakon ravnopravne igre u drugom poluvremenu, Gerturida postigao gol u 86. minutu i tako verovatno rešio pitanje šampiona.

Nakon utakmice 26. runde Edervise Fejnord ima 61 bod, a Ajaks 55, dva boda i utakmicu više od AZ Alkmara, a tri od PSV-a.