Vesti iz fudbala

Zvanično u Njujorku: Jovan Mijatović predstavljen u novom klubu

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

19.02.2024 17:43
Novi igrač Njujork sitija, Jovan Mijatović MN Press
Novi igrač Njujork sitija, Jovan Mijatović

Jovan Mijatović je ove zime prešao iz Crvene zvezde u redove Njujork sitija, a sada je i zvanično predstavljen u ekipi iz Sjedinjenih Američkih Država.

Klub iz MLS-a je opisao Mijatovića kao jednog od najvećih talenata u Evropi. Navodi se kako će srpski napadač nositi broj sedam i da je potpisao ugovor do 2028. godine sa opcijom produžetka na još jednu sezonu.

"Jovan je dinamičan napadač koji, uprkos tome što ima samo 18 godina, već ima iskustvo igranja Lige šampiona. On je jedan od najtraženijih mladih napadača u Evropi, te nam je posebno drago što je izabrao Njujork siti kao najbolju destinaciju za nastavak razvoja njegove karijere", rekao je sportski direktor kluba Dejvid Li.

 

 

Pre nego što je otišao u Sjedinjene Američke Države, Mijatović je u Crvenoj zvezdi upisao 36 nastupa za prvi tim uz 10 pogodaka i tri asistencije.

"Neverovatno je što ću biti deo Njujork sitija. Ponosan sam što ću u ovom klubu ostvariti jedan od svojih profesionalnih snova. Uzbuđen sam što se pridružujem timu i što ću imati priliku da prezentujem ovaj klubu. Jedva čekam da zaigram pred navijačima i postignem što više golova", rekao je Mijatović po dolasku u Njujojrk.

Sezona u MLS-u počinje 25. februara, a Mijatović i saigrači će novu takmičarsku godinu otvoriti gostovanjem ekipi Šarlota.