Superliga Srbije

Završen posao: Zvezda je prodala Bukarija u MLS ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 14:47
Novo lice u MLS ligi, Osman Bukari MN Press
Novo lice u MLS ligi, Osman Bukari

Fudbaler Crvene zvezde, Osman Bukari, napustiće stadion "Rajko Mitić" ovog leta i preseliće se u MLS ligu. Za napadača iz Gane je navodno prihvaćena ponuda jednog kluba "preko bare", tako da će Afrikanac posle druge duple krune sa beogradskim klubom, prihvatiti izazov na novom podneblju. 

Kako "Mozzart sport" navodi, crveno-beli su prihvatili manje izdašnu ponudu od one koju su imali letos za svoje krilo. Podsećamo da je tada Čikago bio spreman da plati 10 miliona evra za usluge nekadašnjeg igrača Trenčina, ali da su iz sportskog sektora smatrali da Bukari ima vitalnu ulogu napadu na odbranu titule. Sada, kasa u u Ljutice Bogdana će biti teža za nekih sedam miliona evra. 

MN Press

Osman Bukari u dresu Crvene zvezde

Osman Bukari je u Crvenu zvezdu došao 2022. godine, kao igrač Genta, tada na pozajmici u Nantu. Uprava kluba sa Mitrom Mrkelom kao sportskim direktorom, uvidela je prodajni potencijal brzonogog fudbalera, i dovela ga u svoje redove, što se na kraju pokazalo kao pun pogodak. 

U početku je imao probleme sa realizacijom, ali je već u svojoj drugoj sezoni u klubu pokazao da može biti strah i trepet po najčvršće evropske odbrane. Ostaće upamćeni njegovi pogoci protiv Mančester sitija i Jang Bojsa u Ligi šampiona, ali i solidne partija (sa dosta promašenih prilika doduše) u dva derbija sa Partizanom u drugom delu sezone, koji su u mnogome odlučili prvenstvo.

Za vreme svog mandata na stadionu "Rajko Mitić", Bukari je na 77 utakmica postigao 25 golova i bio asistent čak 20 puta.