Vesti iz fudbala

Rad ostao bez šest bodova za zelenim stolom: Fudbalski savez Beograda izrekao kaznu zbog dugovanja bivšem treneru "građevinara"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.02.2024 17:12
fudbalska lopta na terenu Guliver/Darren Woolley
fudbalska lopta na terenu

Fudbalski klub Rad kažnjen je oduzimanjem čak šest bodova i sam je kriv za sankciju Fudbalskog saveza Beograda, jer nije izmirio finansijske obaveze prema bivšem treneru Branku Mirjačiću.

Disciplinska komisija Srpske lige "Beograd", pri FSB, izrekla je kaznu i Vladimiru Zupcu, pa direktor "građevinara" neće moći da obavlja nijednu dužnost u fudbalu narednih šest meseci, odnosno od trenutka kada odluka stupi na snagu.

Mirjačić je vodio Rad od marta do septembra 2022. godine, u međuvremenu je tužio klub i dobio presudu na osnovu koje je FK Rad dužan da mu isplati 8.000 evra. Što je sitan iznos, međutim prevelik za nekadašnjeg redovnog člana najvišeg ranga.

"Disciplinski sudija Srpske lige Beograd, Aleksandar Prekodravac, doneo je danas Odluku o kažnjavanju Fudbalski kluba Rad i to oduzimanjem 6 (šest) bodova od bodova koje je ostvario u takmičarskoj sezoni 2023/2024. zbog ponovljenog prekršaja neizvršavanja pravosnažne odluke Veća za rešavanje sporova FS Srbije", piše između ostalog u saopštenju FSB.

Nekadašnji superligaš trenutno je 13. na tabeli Srpske lige "Beograd", u konkurenciji 16 timova, sa svega 13 osvojenih bodova. Posle ove kazne spustiće se na samo začelje tabele.

 

Standings provided by Sofascore