Vesti iz fudbala

Pred Geretom Sautgejtom ugovor do 2026. godine: Selektor Engleske baš po volji Saveza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 09:00
Geret Sautgejt, selektor Engleske, na fudbalskom stadionu Guliver
Geret Sautgejt, selektor Engleske, na fudbalskom stadionu

Geret Sautgejt beleži takve rezultate sa seniorskom fudbalskom reprezentacijom Engleske, da mu je tamošnja Fudbalska asocijacija spremila produžetak saradnje do 2026. godine. U slučaju da prihvati novi ugovor, nekedašnji fudbaler bi spojio čitavu deceniju na selektorskoj klupi "Gordog Albiona", čime bi postao tek treći stručnjak sa tako dugim stažom. 

Prema informacijama koje potiču od "Dejli Mejla", čelnici FA spremni su na sve da zadrže čoveka koji je za vreme svog mandata vodio Engleze do polufinala Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, finala šampionata Evrope 2021. i 1/4 finala Mundijala u Kataru 2022. 

Važeći ugovor traje do kraja ove godine, a poslodavci bi Sautgejta obavežu na ostanak pre početka EURO u Nemačkoj ovog leta, gde će Englezi grupnu fazu turnira igrati sa ekipama Srbije, Danske i Slovenije. Poslednji put ga je produžio posle prethodnog kontinentalnog prvenstva. 

 

 

 

 

Pre njega, "Godi Albion" (po) deset godina vodili su samo Valter Vinterbotom, u razdoblju od 1946. do 1962. godine, te njegov naslednik Alf Remzi (1963 - 1974), u čijoj eri je osvojena jedina titula prvaka sveta. 

Od sredine sedamdesetih najduži staž do danas imao je Bobi Robson, a bivši strateg mlade selekcije Engleske ima veliku priliku da ga nadmaši i uđe u malo društvo odabranih.