Vesti iz fudbala

Ova ekipa može mnogo, ali treba da budemo strpljivi: Selektor Engleske oduševljen plasmanom na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2023 09:23
Ova ekipa može mnogo, ali treba da budemo strpljivi: Selektor Engleske oduševljen plasmanom na EP Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Pobedom protiv selekcije Italije na "Vembliju" reprezentativci Engleske su osigurali plasman na završni turnir Evropskog prvenstva naredne godin u Nemačkoj, a selektor Garet Sautgejt ne krije oduševljenje zbog toga.

Za Ostrvljanje trijumf nad "azurima" ima posebnu težinu budući da su ih baš Italijani na istom ovom mestu savladali u finalu poslednjeg EP, što ih i dalje boli.

"Bili smo sjajni. Pokazali smo zajedništvo i ova ekipa nastavlja da raste. Videli ste i protiv Italije koliko smo bili kompaktni, kako se igrači dopunjuju i zaista smatram da je pred ovom ekipom svetla budućnost, odnosno da imamo kapacitet za nešto veliko. Potrebno je samo da budemo pametni i smireni", poručio je posle utakmice Sautgejt.

Međutim, bez ozbira što se njegov tim već plasirao na Evropsko prvenstvo, iskusni stručnjak ne misli da je posao u kvalifikacijama gotov.

"Naš cilj pre početka kvalifikacija je bio da budemo prvi u grupi i za sada smo na dobrom putu da to ostvarimo. Zato i tražim od svojih igrača da samo kratko proslave ovaj uspeh, vrate se obavezama u svojim klubovima, a onda na novo okupljanje dođu sa mnogo koncentracije jer pred nama je još posla", rekao je Sutgejt i dodao:

"Igrali smo u najjačoj kvalifikacionoj grupi, protiv aktuelnog evropskog šampiona, ali smo dokazali da su kritike na naš račun bez osnova. I zbog toga čestitam momcima".