Vesti iz fudbala

Čelsi rutinski slavio protiv Aston Vile u kupu: Notingen Forest savladao drugoligaša tek nakon penala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2024 23:27
Fudbaleri Čelsija i Maurisio Poketino Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
Fudbaleri Čelsija i Maurisio Poketino

Fudbaleri Čelsija su savladali Aston Vilu 3:1 (2:0) na gostujućem terenu u revanšu četvrte runde FA kupa i tako obezbedili prolaz u osminu finala. Tim Maurisija Poketina će tako u narednoj rundi igrati protiv ekipe Lidsa.

Kako nije bilo pobednika na "Stamford Bridžu" u prvoj utakmici, usleido je revanš na "Vila Parku" gde je gost bio znatno bolji. Čelsi je odlično otvorio utakmicu i od samog starta nametnuo ritam igre koji im odgovara. To im je donelo rani pogodak preko Konora Galagera koji je tako prekinuo svoj post bez gola. Englez je poslednji put tresao mrežu u dresu Čelsija još u maju 2023. godine. Već u 21. minutu je na semaforu stajalo 0:2 nakon što je Nikolas Džekson zatresao mrežu Emilijana Martineza.

 

 

Već na startnu drugog poluvremena, "plavci" su samo potvrdili ko je novi učesnik osmine finala FA kupa. Gol Enca Fernandeza je gostima doneo tri gola prednosti na ulasku u poslednjih 30 minuta utakmice. Đorđe Petrović je još jednom proveo svih 90 minuta na terenu, ali nažalost nije sačuvao svoju mrežu jer je Musa Dijabi postigao utešni gol za Aston Vilu u 91. minutu.

U okviru najstarijeg fudbalskog takmičenja se večeras odigrao još jedan revanš. Ekipa Notingem Foresta je savladala Bristol siti 6:4 (1:1) nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i tako zakazala duel u osmini finala sa Mančester junajtedom.

Možda u prvom duelu ova dva kluba nismo videli golove, ali početak revanša je bio znatno zanimljiviji. Divok Origi je osmom minutu doneo vođstvo "šumarima", ali su gosti uzvratili već u 14. preko Džejsona Najta. To je ujedo bio rezultat sa kojim se otišlo na pauzu za poluvreme.

U drugom delu igre obe ekipe su bile znatno opreznije, te nije bilo pobednika nakon 90 minuta i usledili su produžeci. Ipak, nijedan od klubova ni tu nije želeo da popusti. Pobednik je viđen tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Tu su smireniji bili fudbaleri Foresta koji su bili precizni četiri puta, dok je Semjuel Bel bio neprecizan za klub iz Bristola

Veliko finale je zakazano za 25. maj na "Vembliju", a trofej brani ekipa Mančester sitija. 

FA kup, parovi osmine finala

Blekburn - Njukals
Čelsi - Lids
Bornmut - Lester 
Koventri - Mejdstoun
Notingem Forest - Mančester junajted
Liverpul - Sautempton
Vulverhempton - Brajton
Luton - Mančester siti