Vesti iz fudbala

FIFA odbila žalbu Marka Overmarsa na suspenziju od godinu dana

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.02.2024 15:14
Mark Overmars TV Arena sport/ Screenshot
Mark Overmars

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbila je žalbu nekadašnjeg holandskog reprezentativca Marka Overmarsa da obavlja bilo kakvu funkciju u profesionalnom fudbalu u narednih godinu dana, prenosi holandski Tajms.

"Dobili smo poruku od dve rečenice. Prva rečenica kaže da je žalba odbijena, a druga rečenica kaže da će troškove snositi Overmars. Sada moramo putem FIFA portala da tražimo obrazloženje. Prošli put je potrajalo", rekao je Overmarsov predstavnik Frenk Nervort.

Holandski sportski sud (ISR) odlučio je u novembru prošle godine da zabrani Overmarsu obavljanje bilo kakve funkcije u holandskom fudbalu na period od dve godine, od kojih je jedna uslovna. Fudbalski savez Holandije (KNVB) prihvatio je odluku ISR-a i početkom januara zabranio je Overmarsu da obavlja bilo kakvu funkciju u profesionalnom fudbalu u narednih godinu dana na globalnom nivou, pošto je slao neprikladne poruke koleginicama. Suspenzija Overmarsa je na snazi od 16. novembra prošle godine.

 

 

FIFA je početkom godine prihvatila zahtev KNVB i suspenziju Overmarsu proširila na globalni nivo. Holanđanin je tada bio na poziciji sportskog direktora belgijskog Antverpena, ali je zbog suspenzije morao da se povuče sa ove funkcije.
Overmars je u februaru 2022. godine napustio funkciju sportskog direktora Ajaksa zbog "neprihvatljivog ponašanja" prema koleginicama. On se potom izvinio zbog svog ponašanja.

Nervort je izjavio da će Overmars u narednom periodu da odluči da li će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani. Overmars je u igračkoj karijeri nastupao za Ajaks, Arsenal i Barselonu.