Vesti iz fudbala

Sošo "pojeo" dva tima iz Lige 1, sada hoće i Ren da izbaci iz nacionalnog Kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 16:32
tribina sa navijaima Sošoa Guliver
tribina sa navijaima Sošoa

Sošo svojim primerom u ovoj sezoni Kupa Francuske dokazuje da su ta takmičenja idealna prilika za "male" da dođu glave "velikima". I nema nameru da se zaustavi na eliminacijama Lorijena i Remsa iz Lige 1 već želi da ove večeri isprati i njihovog konkurenta u najjačoj fudbalskoj ligi pomenute države - Ren (20.45). 

Nekada dvostruki osvajač Kup trofeja, a sada trećeligaš, igra kod kuće i dugo čekanim novim plasmanom u četvrtfinale želi da pokaže zašto je pripadao visokom društvu, dok ga nisu skupo koštali finansijski problemi.

U prošle dve runde uspevao je da se vrati iz minusa i(li) slavi boljim izvođenjem penala, a dobro mu ide i u njegovoj diviziji, jer je pre nedavnog remija nanizao čak šest pbeda. 

Ren je, pak, devetoplasiran u Ligi 1, a za poraz u prvenstvu ne zna još od početka decembra. Spojio je četiri ligaške pobede, dok je na minula tri gostovanja u svim takmičenjima ostvario trijumfe.

Redom je lomio otpor Klermona sa 3:1, Gengana sa 2:0 i Liona sa 3:2, a njegova klupska kolekcija pobedničkih pehara broji tri s prefiksom francuski Kup. 

Kup Francuske, osmina finala 

utorak

Sošo - Ren 20.45

sreda

Lion - Lil 18.30

Le Puj - Laval 20.30

Monpelje - Nica 20.30

Sent Prist - Valansjen 20.30

Strazbur - Avr 20.30

PSŽ - Brest 21.10

četvrtak

Roen - Monako 20.45 

 

Cup tree provided by Sofascore