Vesti iz fudbala

Prvi dan revanš runde četvrtog kola engleskog FA kupa "okuplja" timove iz Čempionšipa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 13:33
lopta sa logom FA kupa Guliver
lopta sa logom FA kupa

Revanš mečevi četvrtog kola FA kupa raspoređeni su na dva dana, a prvog će voljom žreba na teren isključivo timovi iz Čempionšipa, tj. šest članova drugog po jačini fudbalskog takmičenja u Engleskoj. I to svi u istom terminu, od 20.45 večeras.

Koventri i Šefild venzdej odigrali su 1:1 u prvih 90 minuta, iako je prva od ove dve ekipe bila kvalitetnija na gostovanju. Tada to nije pretočila u pobedu, za razliku od duela sa istim pritivnikom neki dan pre toga, pod okriljem Čempionšipa. 

Posle toga je vezao remi i poraz u borbi za selidbu u Premijer ligu, baš kao i Šefild, kome inače toliko loše ide u istom takmičenju da je vrlo ozbiljan kandidat za ispadanje u još noži rang. U tom smislu bi sve sem slavlja domaćina bilo veliko iznenađenje. 

 

 

Plimut i Lids, takođe, nisu uspeli da zadaju fatalni udarac jedan drugom 27. januara (1:1), iako je Lids važio za izrazitog favorita, kao treći na tabeli Čempionšipa i u dugoj seriji trijumfa u pokušaju da bude promovisan u PRL na kraju sezone. 

Eventualna eliminacija gostiju predstavljala bi ozbiljno razočarenje za njegove navijače, dok su pristalice Plimuta (15) navikli na rezultatske oscilacije svojih fudbalskih ljubimaca poslednjih nekoliko meseci. 

Sautempton i Votford iz istog razloga kao gore navedeni moraju natrag u klinč, a zanimljivo (1:1) da su isti timovi i dva meča pre toga završili nerešenim ishodom. Ono što, u teoriji, ide na ruku "svetaca" jesu njihova dobra forma i pozitivni rezultati u Čempionšipu, za razliku od rivala i njegovog niza od tri nedobijena susreta. 

Trofej FA kupa brani Mančester siti, a Arsenal je rekordni vlasnik istog (14). 

FA kup, 4. kolo

utorak 

Koventri - Šefild venzdej 20.45
Plimut - Lids 20.45
Sautempton - Votford 20.45

sreda

Notingem Forest - Bristol 20.45
Aston Vila - Čelsi 21.00