Vesti iz fudbala

Kup Azije: Južna Koreja preživela Saudijsku Arabiju i posle penala se plasirala u četvrtfinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 20:03
Čo Gue-Sung, strelac gola za Južnu Koreju Tanjug/AP Photo/Aijaz Rahi
Čo Gue-Sung, strelac gola za Južnu Koreju

Južna Koreja će nastaviti da sanja san dug 64 godine o osvajanju trofeja najbolje ekipe u Aziji. Saudijska Arabija je golom Radifa vodila protiv Koreje sve do devetog minuta nadoknade kada je Čo izjednačio, a posle penala ekipa Jirgena Klinsmana je slavila 1:1 (0:0) - 2:4 i plasirala se u četvrtfinale Kupa Azije gde će im rival biti Australija.

Bez obzira na najjači sastav koji je selektor Jirgen Klinsman doveo u Katar, Južna Koreja je igrača slabo na turniru, pobedila je samo Bahrein dok je sa Jordanom i Malezuijom igrala nerešeno i nije bila prva u grupi gde je bila apsolutni favorit.

To ih je i dovelo da u osmini finala naiđu na Saudijsku Arabiju, koja takođe nije blistala, ali je lako prošla Tajland, Kirgistan i Oman. U egal igri, Saudijci su imali više prilika, Abdulah Radif je iskoristio asistenciju Al Davsarija u 46. minutu i doneo prednost koju do kraja meča izabranici Roberta Manćinija nisu sačuvali.

 

 

U devetom minutu nadoknade, posle "viktorija" pred golom Saudijaca loptu u mrežu je ubacio Čo Gue-Sung. Meč je otišao u produžetke. 

 

 

U dodatnih 30 minuta odbrana Saudijske Arabije je izdržala nalete Južne Koreje, pa je pobednika odlučivala penal serija. Na penal ruletu, Al Najei je promašio u trećoj seriji, a Gareb u četvrtoj, dok su Son, Kim, Čo i Hvang Hi-Čan pogašali mrežu i odveli Južnu Koreju u četvrtfinale.

Hvang In-Beom, vezni igrač Crvene zvezde proveo je 104 minuta na terenu, bez većeg učinka.