Vesti iz fudbala

ARENA NA KIPRU: Lalatović o ambicijama Spartaka, Crvenoj zvezdi, Partizanu, Vojvodini, kako motiviše igrače…

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.01.2024 14:40
Nenad Lalatović u razgovoru sa novinarom TV Arena sport TV Arena sport/ Screenshot
Nenad Lalatović u razgovoru sa novinarom TV Arena sport

Uspešne su bile pripreme fudbalera Spartaka na Kipru! Subotičani su odigrali pet kontrolnih mečeva i uspeli su da ostvare četiri pobede, uz jedan poraz i to onaj od Crvene zvezde.

Rezultati koji mogu da podignu samopouzdanje kod ekipe i izazovu euforiju kod navijača, ali trener Nenad Lalatović spušta loptu i poziva na oprez.

Odlični strateg "golubova" je u razgovoru za TV Arena sport priznao da rivali na "rajskom ostrvu" nisu bili preterano kvalitetni, zbog čega i rezultate treba uzeti sa rezervom, a govorio je i o mnogim zanimljivim temama.

"Uslovima na Kipru smo oduševljeni, samo što je situacija takva da nismo mogli da pronađemo adekvatne rivale, ali bilo je generalno sve u redu i zaista sma zadovoljan. Najvažnije je da se niko nije povredio i da se u Suboticu vraćamo sa pobedničkim elanom", počeo je priču za TV Arena sport, Nenad Lalatović.

Tokom svoje trenerske karijere bivši selektor mlade reprezentacije Srbije uvek je karakterisao žestok tempo rada, a otkrio nam je i na koji način motiviše svoje igrače.

"Žale mi se igračli kako su umorni i da malo smanjim tempo rada, ali im uvek kažem da smo mi došli da radimo, a ne da uživamo. Govorim im da njihovi roditelji rade osam sati dnevno za 400-500 evra mesečno, dok oni imaju po dva treninga dnevno, što je oko četiri sata i onda imaju i utakmicu od sat i po, i za sve to su mnogo dobro plaćeni. Koliko oni budu dobro radili toliko će njima i njihovim porodicama biti dobro. Tako sam razmišljao dok sam bio igrač, to prenosim i svojim fudbalerima."

TV Arena sport/ Screenshot

Nenad Lalatović u razgovoru sa novinarom TV Arena sport

 

Subotičani trenutno zauzimaju devetu poziciju na tabeli i u prolećnom delu delu sezone će voditi veliku bitku za plasman u plej-of Mozzart Bet Superlige, što je prema Lalatovićevim rečima i njegov osnovni cilj.

"Spartak kao klub, ali i Subotica kao grad zaslužuju da imaju tim u plej-ofu, a onda i Evropi. Mislim da su oba cilja ostvariva. Za drugi nam je potrebno još nekoliko pojačanja, a mislim da bih sebe mogao da vidim naredne godine na klupi ovog kluba u borbi za izlazak na mađunarodnu secnu, mada postoje već neki nagoveštaji da bih mogao da se preselim u inostranstvo".

Nenad Lalatović je još govori o tome da li bi nekada mogao da se vrati u Crvenu zvezdu, ali i svojoj ljubavi prema Vojvodini, kao i odnosu prema Partizanu i njegovim navijačima.

"Da li ću se i kada vratiti na 'Marakanu' zavisi od generalniog direktora tog kluba, Zvezdana Terzića. Svi znaju da sam u Zvezdi radio za 5.000 evra, a igrači za 3.000, da nismo imali vode i struje, ali smo ostvarivali rezultate. Mislim da sam barem zaslužio da mi se neko zahvali za sve što sma tamo uradio. Moja vizija je bila da u tom klubu radim dve godine bespaltno i onda vidimo kakvi će rezultati biti", rekao je Lalatović i dodao:

"Zvezda je moja majka ona me je rodila u igrčakom smislu, a Vojvodina kao trebera i ja ta dva kluba mnogo volim. Voleo bih da Zvezda bude šampion, a Novosađani osvoje Kup i naredne godine igraju Ligu konefrencije, jer oni to zaslužuju. Što se Partizana tiče, njega ne mrzim, ali ne navijam za njega, a sa navijačima tog kluba sam uvek imamo sjajan odnos. Tokom utakmce oni me vređaju, platili su kartu i imaju pravo na to, ali van stadiona me poštuju i ja pištujem njih. čak sei slikaju sa mnom."